Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktijkvoering

Social media voor Medisch specialisten

Hoe kan social media een meerwaarde voor de zorg zijn.

Internet heeft het mogelijk gemaakt dat we met elkaar eenvoudig en snel kunnen communiceren. Van recentere datum is de opkomst van social media. Facebook, Twitter, Youtube en LinkedIn zijn hierin de koplopers. Ook voor medewerkers in de zorg is het gebruik van social media een dagelijkse bezigheid geworden.

Social media wordt zeker niet meer alleen voor privedoeleinden gebruikt. De KNMG schrijft in haar handreiking Social Media van november 2011 ‘dat het gebruik van eHealth, inclusief social media een vanzelfsprekend onderdeel van de gezondheidszorg is en dat het positief kan bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg’.

Welke mogelijkheden er zijn met de social media van nu en hoe u dit medium voor u kunt laten werken leert u in deze nascholing. De nascholing wordt vooraf gegaan door een webinar van 1 uur.

Dit webinar geeft u een inkijk in het gebruik van social media door de consument/patiënt in het algemeen en door werkers in de gezondheidszorg specifiek.

Doelstelling

Deze nascholing (webinar en workshop) geeft u zo adequaat mogelijk informatie over hoe u de (steeds veranderende) social media in kunt zetten richting uw relatie alsdie van hulpverlener / patiënt, zorgverlener/ zorgverlener, wetenschapper / vakgenoten etc.

In dit licht worden de social media algemeen besproken en in het bijzonder de belangrijkste en meest gebruikte, zoals Twitter, Youtube en LinkedIn. Verder zal het webinar aanbevelingen van de KNMG met betrekking tot social media benoemen.

Inhoud nascholing

*Mogelijkheid tot het volgen van een 1 uur durende geaccrediteerde webinar ter inleiding van social media;

“Wat doet de consument/patiënt met social media en welke social media zijn de belangrijkste en waarom?”

*Workshop (3 uur geaccrediteerd) ter verdieping van het gebruik van social media in de gezondheidszorg met speciale aandacht voor de mogelijkheden van Twitter, Youtube en LinkedIn.

Nascholing voor

Specialist

Docent

Mw. Saskia Timmer, directeur Changing Healthcare. Van oorsprong zorgverlener, maar met een hart voor innovatie. Sinds 2007 bezig met eHealth, waarin ze al snel de kansen van eHealth voor de zorg zag.

 

Saskia Timmer is zorginnovator en veranderkundige (Master in Management and Innovation). In haar loopbaan is ze altijd actief geweest met innovatie en verbetering van de zorg en opleiden van zorgverleners.

 

Saskia heeft meerdere publicaties op haar naam staan (o.a. eHealth in de Praktijk en Sociale media in de zorg, de hype voorbij?!

Duur nascholing

Webinar online: 1 uur

Workshop interactief in eigen praktijk/ziekenhuis: 3 uur

Accreditering

Accreditatie wordt voor respectievelijk 1 uur en 3 uur aangevraagd bij de KNMG

Aantal deelnemers

8 tot 15

Eigen bijdrage

In overleg met uw Pfizer contactpersoon wordt de definitieve eigen bijdrage vastgesteld.

 

De eigen bijdrage is afhankelijk van de kosten die door uzelf worden gedragen, zoals accreditatie, locatie en catering.

Datum en locatie

In eigen praktijk/ziekenhuis

Deelname

Deelnemen aan een nascholing doet u meestal in de avonduren na een drukke werkdag. Daarom stelt Pfizer u graag in de gelegenheid om deze nascholing in uw directe omgeving bij te wonen.

Bent u geïnteresseerd? Uw contactpersoon bij Pfizer informeert u graag over de mogelijkheden om de workshop in uw directe omgeving of specifiek voor uw samenwerkingsverband te organiseren en over de link naar de te volgen webinar.

Bevestiging

Na ontvangst van uw aanmelding bevestigen wij uw inschrijving binnen 5 werkdagen. Een week voor aanvang van de nascholing zullen wij u nogmaals attenderen op uw deelname.

Meer weten?

Heeft u de gegevens van uw contactpersoon bij Pfizer niet bij de hand? Neemt u dan gerust contact op met Pfizer Partners in Practice via telefoonnummer 010 - 406 42 60.