Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Datagedreven gezondheidszorg

Samen aan de slag

Binnen de gezondheidszorg worden enorm veel data verzameld. Al deze data kunnen worden ingezet om de zorg beter, doelmatiger en uiteindelijk goedkoper te maken. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Diverse deskundigen vertellen hierover tijdens de HIP-zomersessie ‘Samen aan de slag’. Ben je erbij op 27 juni van 19.30 tot 20.30 uur?

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen verzamelen enorm veel data van elke patiënt die bij hen binnenkomt. Deze data verdwijnen in dossiers en vaak wordt er verder niets mee gedaan. Zonde, vinden experts. Op deze manier blijft een enorme potentiële schat aan informatie, die kan helpen om het leven van individuele patiënten en de zorg in het algemeen te verbeteren, onbenut.

Het Healthcare Innovation Platform (HIP) hoopt dat ziekenhuizen, zorginstellingen en andere zorgpartijen zich aansluiten om samen te zorgen dat het enorme datapotentieel wél kan worden ingezet. En om kennis te delen en samen te werken aan datagedreven gezondheidszorg. Waar kunnen zorgprofessionals en zorginstellingen nu al meteen zelf mee aan de slag? Diverse deskundigen geven antwoord op deze vraag tijdens deze zomersessie.

Meld je aan voor het webinar op 27 juni

Leo Casteel, medical advisor bij Pfizer, vertelt tijdens het webinar over een ‘text mining’-project van Pfizer en CTcue om patiënten met de zeldzame aandoening cardiale amyloïdose op te sporen. Met behulp van software kunnen dossiers van patiënten met onbegrepen hartfalen automatisch worden doorgespit op de aanwezigheid van alarmsignalen en combinaties daarvan die duiden op risico op cardiale amyloïdose.

Leo Casteel
Leo Casteel

Vervolgens praat David Kat van Olive Diagnostics over het verzamelen van gezondheidsdata via het toilet. Daarbij hang je een slimme meter in de toiletpot die de balans tussen allerlei stoffen in de urine meet. Deze zogenaamde biomarkers brengen een verscheidenheid aan medische aandoeningen aan het licht, waaronder urineweginfecties, nierstenen, uitdroging, hartfalen, constipatie, zwangerschapsvergiftiging en zelfs bepaalde vormen van kanker.

Tot slot vertelt Auke de Leeuw van Annovating over het onderzoek dat zij met Smartmed gaan doen naar de relatie tussen hartdata en hartmedicatie met als doel de veiligheid voor hartpatiënten te verbeteren. Daarvoor voegen zij informatie over medicijngebruik en meetdata van de patiënt samen en passen ze daar ‘machine learning’ op toe. Zo worden wiskundige modellen gemaakt die gevaarlijke situaties bij individuele patiënten kunnen voorspellen en herkennen.

Samen aan de slag

Het publiek wordt, via de virtuele weg, van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie. Deze virtuele zomersessie is alweer de zesde bijeenkomst van het HIP. Het HIP heeft als doel om zorgpartijen kennis te laten delen en samen te werken aan datagedreven gezondheidszorg. Om zo de gezondheidszorg en het leven van patiënten te verbeteren.

Meer informatie over HIP

Meer informatie over het HIP vind je op onze website. Hier vind je onder meer de verslagen en boekjes van de eerdere bijeenkomsten.

Pagina beoordelen Like Dislike