Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Groeihormoonstoornis

Groei samen met de website én app GroAssist

2 minuten

GroAssist is een website voor kinderen met een groeihormoontekort en hun ouders. Op de website is van alles te vinden over de behandeling met groeihormoon. Ook is via de site een gratis app te downloaden voor kinderen met een groeistoornis die het groeihormoon van Pfizer gebruiken én hun ouders. Via de app kan bijvoorbeeld de groei worden bijgehouden en ook wanneer er weer moet worden geïnjecteerd.

GroAssist

Ouders die vermoeden dat hun kind niet voldoende groeit, zullen dit met de kinderarts bespreken. Deze zal zoeken naar oorzaken en kan uiteindelijk tot de conclusie komen dat er sprake is van een groeihormoontekort.

Wanneer dit zo is, is het belangrijk dat een kind elke avond een prik krijgt met groeihormoon om het natuurlijk tekort aan te vullen. Het is belangrijk dat kinderen therapietrouw zijn. Hoe consequenter zij hun medicijnen nemen, hoe beter de behandeluitkomsten zijn.

GroAssist ondersteunt kinderen, ouders en hun arts bij de groeihormoonbehandeling

GroAssist ondersteunt kinderen, ouders en hun arts daarbij. Op de website is uiteenlopende informatie te vinden over groeihormoontekort, mogelijke oorzaken, de behandeling met groeihormoon en allerlei andere voor hen relevante onderwerpen.

Daarnaast is er de app die het bijhouden van de groei makkelijker maakt en die ouders en kinderen via hun telefoon overal meteen bij de hand hebben.

Mogelijkheden van de app

De app GroAssist biedt uiteenlopende mogelijkheden, voor zowel ouders als voor kinderen. In de eerste plaats kan de app worden gebruikt om het gewicht en de lengte van een kind bij te houden.

Voor ouders is de verhouding hiertussen te zien in een duidelijke grafiek. Terwijl kinderen hun eigen groei zien als een raket die richting de sterren vliegt. Samen vormen de sterren een meetlat.

Overzicht van therapietrouw

Ook bevat de app een kalender waarop je precies kunt bijhouden wanneer je hebt geprikt. Zo krijg je als ouder en kind, maar ook als arts, een handig overzicht van therapietrouwheid.

In de app kunnen ouders ook beloningen invoeren, zoals een leuk plaatje of tekstjes zoals ‘later op blijven’. Deze beloningen zijn vervolgens verborgen onder grijze vakjes dat kinderen wegkrabben na zoveel keer prikken.

Ouders kunnen een dagboek bijhouden met bijzonderheden die ze later met de kinderarts kunnen bespreken

Dagboek bijhouden

Voor ouders is het verder mogelijk om een overzicht bij te houden van zowel het tijdstip van alle gegeven injecties als van alle plekken op het lichaam van het kind waarin recentelijk geprikt is.

En ook kan de gemoedstoestand van het kind tijdens of na een injectie worden genoteerd. Verder kunnen dagboeknotities worden bijgehouden over bijzonderheden om deze op een later tijdstip met de kinderarts te kunnen bespreken.

Opslaan van afspraken

Daarnaast is er ruimte voor het opslaan van afspraken met de arts. Verder kunnen planningen worden bijgehouden van wanneer nieuwe injecties moeten worden gezet en voor het halen van herhaalrecepten. De app kan tot slot door meerdere ouders en/of verzorgers tegelijkertijd worden gebruikt, zodat er een zorgnetwerk ontstaat via de app rondom een kind.

Website GroAssist voor iedereen toegankelijk 

De website  www.groassist.nl is voor iedereen openbaar toegankelijk. De app GroAssist is gratis te downloaden via de Google Playstore en de App Store.

Om de app te kunnen gebruiken moeten de gebruikers een activeringscode invullen die door arts aan de ouder(s) is verstrekt. Of van een verzorgerscode die een ouder aan andere personen kan geven. Alle gebruikers moeten een account aanmaken (bestaande uit een e-mailadres en wachtwoord) om de app te kunnen gebruiken.

Het account kan vervolgens worden geactiveerd door middel van de verificatielink die naar het opgegeven e-mailadres wordt gestuurd.

 

Tags:
Bronnen

Bronnen

https://www.wachstumshormonmangel.de/ en www.groassist.nl