Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Pfizer

Samen werken aan een gezondere wereld

Als je ziek bent, of iemand in je naaste omgeving ziek is, gaat het maar om één ding: beter worden. Geneesmiddelen kunnen hierbij helpen.

Bovendien kunnen geneesmiddelen, inclusief vaccins, bijdragen aan het voorkomen van ziekten en kunnen ze de kwaliteit van leven verbeteren. Geneesmiddelen verbeteren niet alleen de gezondheid en de levenskwaliteit van mensen, maar kunnen ook zorgen voor een daling van andere (zorg)kosten.

Al sinds onze oprichting in 1849 werken we aan gezondheid. Wij:

  • maken geneesmiddelen en vaccins die mensen helpen als ze ziek zijn en bijdragen aan het voorkomen van ziekten.
  • werken voortdurend aan nieuwe, innovatieve behandelingen die het leven van patiënten belangrijk zullen verbeteren, voor zowel grote ziektebeelden als zeldzame ziektes.
  • verkopen enkele van 's werelds bekendste en meest voorgeschreven geneesmiddelen en vaccins.
  • gaan impactvolle samenwerkingen aan met andere partijen actief in de zorg.
  • zijn trots om deel uit te maken van een bedrijfstak die heeft geholpen om levensbedreigende ziekten te behandelen, te genezen en uit te roeien.
  • dragen mondiaal bij aan de gezondheidszorg, hier zijn vele duizenden collega's - in meer dan 175 landen - bij betrokken.
  • werken samen aan een gezondere wereld en een gezonder Nederland.

Wereldwijd worden iedere dag miljoenen mensen behandeld met een geneesmiddel van Pfizer. Tevens verkoopt Pfizer vrij verkrijgbare geneesmiddelen en premium zelfzorgproducten, zoals de pijnstiller Advil en de multivitamine Centrum.

Samen werken

De sleutel tot onze manier van werken is om op nieuwe en actieve manieren met andere vernieuwers in de gezondheidszorg, zoals academische wetenschappers, patiëntenverenigingen, overheden, andere farmaceutische bedrijven en artsen, samen te werken.

Ziekten hebben geen grenzen. Alle partijen in de wetenschap en de gezondheidszorg (overheid, wetenschap en de farmaceutische industrie) zouden deze ook niet moeten hebben. Het gemeenschappelijke belang is immers gezondheid.

Verandering, interactie en innovatieve partnerschappen

We omarmen verandering, interactie en innovatieve partnerschappen. Meer en meer werken we dan ook samen met onderzoeksorganisaties, toonaangevende academici, wereldwijd opererende gezondheidsorganisaties, overheden, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en andere farmaceutische bedrijven. Samenwerken is de enige manier om vooruit te komen. Door samen te werken, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen wordt het tempo van innovatie verhoogd en daar heeft iedereen baat bij. Samenwerking is uiteindelijk vooral voor de patiënt van belang.