Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Medewerkers in beeld

‘Mensen moeten ons zien zoals we onszelf zien’

Tot een paar weken geleden werkte hij in Singapore, waar het altijd zomer is. Nu moet hij wennen aan de Nederlandse ‘waterkou’ en fietsers die hem links en rechts passeren als hij over straat loopt. “Maar ik voel me bevoorrecht om hier aan de slag te gaan”, zegt Enver Erkan, de nieuwe algemeen directeur van Pfizer Nederland. “Het is een historisch moment.” 

Daarmee doelt hij op de start van de grootschalige vaccinatie van de Nederlandse bevolking tegen het coronavirus. “Ons mRNA-vaccin is het eerste dat kan worden gebruikt. Hopelijk volgen er snel meer, want we hebben alle vaccins nodig.” 

‘Ik was gek op science fiction, wetenschap en het oplossen van problemen’  

Voor de kersverse algemeen directeur was het een ongelooflijke gewaarwording om midden in de tweede coronagolf vanuit Azië naar Nederland te reizen. En om nu aan het hoofd te staan van een bedrijf waarvan hij de werknemers voorlopig niet live kan ontmoeten. “Ik denk dat ik de komende weken veel een-op-een-wandelingen op anderhalve meter afstand ga maken om iedereen te leren kennen.” 

Maar hoe komt iemand uit Turkije via Singapore in Nederland terecht? Enver vertelt met een glimlach aan de herinnering, dat hij opgroeide in het dorpje Aydin aan de Turkse westkust. Omdat hij uitblonk in biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde werd hij op zijn vijftiende naar een Technasium in Izmir gestuurd. “Ik was gek op science fiction, het oplossen van problemen en op de wetenschap. Ik ben daardoor later techniek gaan studeren aan de universiteit in Istanbul.” 

Na afloop van zijn studie stond hij voor een lastige keuze: zou hij de technische kant opgaan en in een fabriek of laboratorium werken? Of misschien een socialere werkomgeving zoeken? Zo belandde hij als trainee bij Pfizer. “Pfizer is een groot, innovatief bedrijf dat wordt gedreven door wetenschap. Dat sprak mij aan.” 

Van Engeland naar Singapore 

Na vijf jaar in verschillende rollen lokte het avontuur in Engeland. ’’Ik wilde mijn horizon verbreden, internationale werkervaring opdoen. Daarnaast is Turkije een vrij conservatief land en kon ik er niet helemaal mezelf zijn.’’ 

Ook in Engeland bekleedde Enver diverse (management)functies. Zo leerde hij alle kanten van de geneesmiddelensector en de stakeholders kennen. Drie jaar geleden werd hij algemeen directeur van Pfizer Singapore en nu is hij dat in Nederland geworden. 

’’Vanuit carrièreperspectief is dit een mooie stap,’’ verklaart hij zijn overstap vanuit Zuidoost-Azië. ’’En het is voor ons persoonlijk belangrijk. Mijn man is Frans en we hebben veel familie en vrienden in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zwitserland en natuurlijk Turkije. Nederland ligt heel centraal. In Singapore spring je niet even snel in een vliegtuig om mensen te zien.’’

De afgelopen maanden voelden volgens Enver aan als een ‘heftige achtbaanrit’. “De coronapandemie kwam ook in Singapore als een grote verrassing. We moesten kantoren sluiten, wennen aan het thuiswerken … de harde les leren dat er achterstanden ontstonden in de zorg voor kankerpatiënten en mensen met andere ernstige ziekten … En ondertussen dachten mijn man en ik  aan onze ouders en familie,” zegt hij. “Ook wij hadden familieleden die corona kregen. Gelukkig is iedereen hersteld. Maar je bent zo ver bij hen vandaan en dat was soms moeilijk.” 
 

‘Deze periode was ook echt een leiderschapstest’ 

Tegelijkertijd noemt Enver deze periode ook ‘een echte leiderschapstest’. “Je moest de juiste balans vinden tussen je eigen gevoelens en tegelijk een bedrijf leiden. Je moet er zijn voor je organisatie, alle werknemers, voor de patiënten en de samenleving. Mensen zijn afhankelijk van je geneesmiddelen en je moet ervoor zorgen dat die beschikbaar blijven.” 

Wat hem hielp was het vasthouden aan zijn dagelijkse routine. “Op dezelfde tijd opstaan, scheren, mijn dagelijkse rondje hardlopen en een overhemd aantrekken. Zo wilde ik mij normaal blijven voelen. Daarnaast belde ik veel vaker met mijn familie, om te weten hoe het ging. Hetzelfde deed ik met mijn teamleden. Mijn man was de enige persoon die ik tijdens de eerste coronagolf zag.” 

Ook voelde het goed om ’s ochtends vroeg te hardlopen. “Ik ben gék op sport. Van hardlopen, skiën, windsurfen tot roeien. In Singapore stond sporten door de verzengende hitte op een lager pitje. Maar hier wil ik het meer doen. Ik kan mijn energie kwijt en sporten helpt om mijn hoofd leeg te maken.” 

‘Ik ben gék op sport. Ik kan mijn energie kwijt en sporten helpt om mijn hoofd leeg te maken.’

Het beste uit zichzelf halen  

Pfizer heeft volgens hem ook een ‘sporthart’. “Elke dag zetten de wetenschappers van Pfizer over heel de wereld zich in om nieuwe medische doorbraken te vinden waarmee ze het leven van patiënten kunnen veranderen. Het COVID-19 mRNA-vaccin is daar een belangrijk, succesvol voorbeeld van.”  

Wat hem verder aantrekt in Pfizer is de open bedrijfscultuur. “Iedereen kan elkaar aanspreken, op welk niveau ook. Mijn eigen deur staat ook altijd open voor iedereen.” 

De gemiddelde Pfizer-medewerker is volgens Enver een werkpaard. “Mensen werken hier heel hard en met veel passie. Tegelijkertijd is er ruimte voor plezier. Collega’s sporten samen, gaan op vakantie en doen allerlei andere dingen samen. Dat geeft mij een familiegevoel. Ik heb de afgelopen jaren veel hechte vriendschappen opgebouwd met collega’s.” 
 

Strategische doelen voor 2021 

Volgens Enver is ‘een Pfizeriaan’ ook iemand die graag samenwerkt, binnen én buiten Pfizer. “Ik werk zelf ook graag in teamverband. De eventuele nieuwe strategische doelen voor Pfizer Nederland gaan we samen met het managementteam bedenken.” 

Natuurlijk zijn er diverse doelen die voor de hand liggen. Zoals de introductie van een aantal nieuwe behandelingen in 2020 en 2021. “We moeten garanderen dat de patiënten hier toegang tot krijgen.” Ook blijft de focus gericht op het samen met andere zorgpartijen werken aan oplossingen voor zinnige en betaalbare zorg. Verder gaat Pfizer door met het ontwikkelen van hulpmiddelen en projecten om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Ook de strijd tegen antimicrobiële resistentie en meer medisch onderzoek naar Nederland halen, blijven op de agenda staan. 

‘Ik vind het belangrijk dat mensen op hun best kunnen zijn. Door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Of door aan projecten mee te doen.’

“Dat is allemaal belangrijk. Daarnaast wil met mijn nieuwe collega’s kijken hoe we de positieve bedrijfscultuur verder kunnen uitbouwen. Ik vind het belangrijk dat mensen op hun best kunnen zijn. Door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Of door aan projecten mee te doen.” 

Maar het werk wordt de komende maanden natuurlijk vooral gedomineerd worden door corona. Er moet worden gezorgd dat de distributie van het mRNA-vaccin voor de grootschalige bevolkingscampagne goed verloopt.  

Trots op Pfizer en BioNTech  

Enver is trots dat het Pfizer en BioNTech zo snel is gelukt om een mRNA-vaccin te ontwikkelen tegen COVID-19. “BioNTech ontwikkelde de techniek en Pfizer heeft enorm veel ervaring met het ontwikkelen, produceren en distribueren van vaccins.” 

“Het was geweldig om te zien hoe snel er binnen Pfizer beslissingen werden genomen om te zorgen dat de onderzoeken naar het vaccin goed konden verlopen. En dat het productieproces alvast kon beginnen. Iedereen die hieraan meewerkt, haalt het beste uit zichzelf. En samen dragen we bij aan het oplossen van de pandemie. Dat is toch geweldig!” 

Dan volgt er lachend: “En ja, ik was ook wel even trots toen ik hoorde dat Uğur Şahin en Özlem Türeci, twee van de drie oprichters van BioNTech, het biotechbedrijf dat de mRNA-technologie voor het vaccin ontwikkelde, een Turkse achtergrond hebben.” 

‘We moeten meer van onszelf laten zien’  

De algemeen directeur vindt dat Pfizer de komende periode verder moet gebruiken om haar rol te pakken bij het verbeteren van haar eigen reputatie en die van de geneesmiddelensector. Hij wijst erop dat Pfizer al meer dan zeventig jaar in Nederland is gevestigd. “We zijn onderdeel van de samenleving en moeten meer van onszelf laten zien.” 

Niet iedereen denkt namelijk even positief over Pfizer, stelt hij. “Dat is niet altijd terecht. Maar we moeten iets doen om dat te veranderen. We zijn een commercieel bedrijf maar ook een organisatie die die voortdurend met wetenschappelijke innovaties komt.” 

Om dat mogelijk te maken, moet je winst maken. Zodat je kunt investeren in onderzoek naar nieuwe medische doorbraken. “Dat is de cyclus waarin we zitten. Ik geloof dat wij als Pfizer de verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat de maatschappij, de overheid, artsen, verpleegkundigen, patiënten en andere zorgpartijen gaan zien als een wetenschappelijk ‘powerhouse’.” 

‘We zijn een commercieel bedrijf maar ook een organisatie die die voortdurend met wetenschappelijke innovaties komt.’

Onze toegevoegde waarde laten zien  

De bijdrage die Pfizer en BioNTech nu leveren aan de oplossingen voor de coronapandemie, kan daarbij helpen, denkt hij. “We kunnen onze toegevoegde waarde laten zien aan de samenleving. We werken heel erg hard, communiceren op een transparante manier en we werken daarbij samen met uiteenlopende partijen. Van artsen, verpleegkundigen die het vaccin gaan geven, zorgverzekeraars, regelgevende autoriteiten, het ministerie van VWS, RIVM en andere partijen die gaan over de goedkeuring en de distributie.” 

De samenwerking met de media is daarbij eveneens belangrijk, vindt Enver. “Daarmee kunnen we mensen - binnen de regels die gelden voor geneesmiddelen - voorlichten en de juiste feiten geven over COVID-19 en vaccinatie. Dat is de verantwoordelijkheid die op onze schouders rust. Ik weet dat we die kunnen dragen. Ik hoop dat corona over een jaar achter ons ligt en dat de wereldbevolking volledig is gevaccineerd. 2020 en 2021 zijn jaren die we altijd zullen herinneren.” 

Pagina beoordelen Like Dislike