Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Polyneuropathie verder de diepte in

Pijn E-Learning ACCR PT: 2

Andre Wolff, hoogleraar anesthesiologie ihb pijngeneeskunde in het UMCG, behandelt de herziene Nederlandse Richtlijn Polyneuropathie en behandelmogelijkheden van neuropathische pijn. Via casuïstiek vanuit het Erasmus MC en de expertisecentra amyloïdose in het UMCG en het UMC Utrecht krijgt u een compleet overzicht van de verschillende soorten amyloïdose, rode vlaggen en een diagnostisch algoritme op zeer interactieve wijze aangeboden.

Je herkent nog eerder een vos in het bos dan een patiënt met amyloïdose. Vroege herkenning van de oorzaak van polyneuropathie bijvoorbeeld ‘erfelijke ATTR amyloïdose’, is een must om gezondheidswinst te behalen. Wat is de rol van de neuroloog, internist en pijnspecialist in de herkenning, diagnose en behandeling? Welke ondersteuning is van belang bij genetisch testen voor de patiënt en zijn of haar familie? Een zeldzame aandoening, totdat deze in je familie voorkomt.

Volg de e-learning

 

Deze interactieve e-learning gaat in op de huidige wetenschappelijke kennis en de diagnostische technieken, waaronder behandelopties, van de verschillende soorten polyneuropathie en amyloïdose.
 

Doelstelling

Deze interactieve geaccrediteerde nascholing heeft als doel om meer inzicht te geven in neuropathische pijn en de behandeling ervan, de herziene Nederlandse richtlijn polyneuropathie door te nemen en de ‘witte raaf’, erfelijke ATTR amyloïdose, onder de aandacht te brengen.

Na deze e-learning heeft u begrip van de verschillende vormen van polyneuropathie en behandeling van neuropathische pijn.Verder gaan we in hoe amyloïdose te diagnosticeren en op welke manier de kennis van het diagnostisch algoritme voor het stellen van de juiste diagnose vergroot kan worden. Tot slot wordt aandacht geschonken aan de noodzaak tot verwijzing van de patiënt met erfelijke ATTR amyloïdose naar een expertisecentrum voor verdere behandeling.

Inhoud nascholing

 • Verschillende pijnmechanismen en management
 • Neuropathische pijn en de verschillende vormen
 • Herziene Nederlandse Richtlijn Polyneuropathie
 • Verschillende vormen van amyloïdose en polyneuropathie
 • Rode vlaggen wanneer aan erfelijke ATTR amyloïdose te denken
 • Diagnostisch algoritme voor het stellen van de diagnose erfelijke ATTR amyloïdose
 • De behandelopties voor neuropathische pijn en erfelijke ATTR amyloïdose
 • Expertisecentra en verwijzing
 • Toetsvragen
   

Accreditatie

Geaccrediteerd met 2 punten door NVN, NIV en NVA.

Deze e-Learning is ontwikkeld in samenwerking met een externe partij.