Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Nierkanker

Vermoeidheid bij nierkanker onder controle krijgen

Als je nierkanker hebt of hebt gehad, kun je last hebben van vermoeidheid. Soms beïnvloedt de vermoeidheid zelfs je hele leven en lukken de meest simpele dingen niet meer. Elke stap is er dan een te veel. Je kunt je er ook nog gestresst en depressief door voelen. De app Untire kan dan misschien een steuntje in de rug zijn. En je helpen om te gaan met je vermoeidheid.  

Untire

Wereldwijd zijn er vele miljoenen mensen die last hebben van zogenoemde kankergerelateerde vermoeidheid. In Nederland zijn dat er naar schatting zo’n 250.000. Misschien ben jij er wel een van.  

Ben je het zat om altijd moe te zijn? Mis je het om normaal deel te kunnen nemen aan alledaagse bezigheden? Om altijd het gevoel te hebben dat je lichamelijk én geestelijk uitgeput bent? En om altijd nee te moeten zeggen als iemand vraagt of je ergens mee naartoe wil?  

App Untire 

Misschien heb je dan baat bij de app Untire. Untire geeft je de middelen om vermoeidheid bij kanker te verminderen en weer zoveel als mogelijk je normale leven te kunnen leven. De app Untire bevat een zelfmanagementprogramma dat je helpt om je vermoeidheid te begrijpen en geeft je tips en oefeningen om aan je energieniveau te werken. Het programma is speciaal gemaakt voor (ex-)kankerpatiënten die last hebben van vermoeidheid bij kanker, ongeacht hun leeftijd of geslacht en ongeacht de diagnose, de fase van behandeling en de prognose.

De app bevat informatie over veel voorkomende thema’s die spelen bij vermoeidheid, een bewegingsprogramma, video’s en dagelijkse tips. Ook is er een online community waarin je contact kunt hebben met lotgenoten. Verder besteedt de app vanaf juli 2020 aandacht aan vermoeidheid en werk.  

Naar schatting een kwart van de nierkankerpatiënten heeft een baan en kan daardoor last hebben van werkgerelateerde vermoeidheidsklachten.   

Fijn dat het weer maandag is! 

Vermoeidheid nierkanker

Bij Pfizer vinden we het belangrijk om maatschappijbreed meer aandacht en bewustzijn te creëren voor het onderwerp Werk en Ziek. Daarom zijn we onlangs begonnen met de Campagne Fijn dat het weer maandag is! Als je ziek wordt, staat je leven op zijn kop. Eerst krijg je een diagnose die je moet verwerken en dan moet je wennen aan het leven met een aandoening, die je misschien voor altijd hebt. Maar na een tijd verlang je weer naar één ding: een zo gewoon mogelijk leven leiden. Geneesmiddelen kunnen je hierbij helpen, maar voor mensen zijn andere zaken zoals werkbehoud ook enorm belangrijk. Toch verliezen nog veel mensen die ziek zijn hun baan. Daar willen wij een stokje voor steken, door aandacht en bewustzijn voor het onderwerp te creëren bij werknemers, werkgevers, zorgprofessionals en de politiek. Ook maken we handige hulpmiddelen die kunnen helpen om met het onderwerp werk en ziek om te gaan. En om het onderwerp op de werkvloer en in de spreekkamer bespreekbaar te maken. Lees hier meer over de campagne Fijn dat het weer maandag is!

Om deze reden werkt Pfizer ook graag mee aan de Untire app. De Untire app is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methoden om vermoeidheid te verminderen en energie te verhogen. Het toegankelijke programma is ontwikkeld door in psycho-oncologie gespecialiseerde psychologen, patiënten en onderzoekers. s. 

Acht belangrijke thema’s 

De app behandelt belangrijke thema’s: angst, bezorgdheid, grenzen, slaap, voeding, zelfzorg, vermoeidheid en dus vanaf juli 2020 werk en cognitief functioneren. Deze inhoud is gebaseerd op bewezen methoden uit de klinische praktijk. 

Vermoeidheid nierkanker

Untire is te downloaden en te gebruiken via de website https://untire.me/nl/ 

Bronnen

Bronnen

Pagina beoordelen Like Dislike