Skip directly to content

Officiële opening van hoogtechnologische vaccinproductie-eenheid van Pfizer in Puurs, België

Puurs, België 10 februari 2015 – Pfizer Puurs (België), de grootste Europese productie-eenheid van de farmaceutische groep die bekendstaat voor steriele productie, verpakking en distributie, opende officieel de nieuwe productie-eenheid voor het Prevenar13®-vaccin. De Vlaamse minister-president, Geert Bourgeois, en de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen, huldigden de productie-eenheid op 10 februari 2015 in.

 1. Pfizer versterkt zijn Belgische roots
  Als pionier op het vlak van innovatie investeerde Pfizer de afgelopen vijf jaar meer dan 411 miljoen euro in Puurs. De opening van de nieuwe productie-eenheid voor het pneumokokkenvaccin in Puurs is een mooi bewijs van de beslissing van de farmaceutische groep om haar Belgische roots te versterken. Pfizer zal in deze gloednieuwe vaccineenheid 75 miljoen doseringen van het pneumokokkenvaccin per jaar produceren. Het grootste deel van de productie is bestemd voor ontwikkelingslanden over de hele wereld.

 2. Investeren in de toekomst
  Momenteel stelt Pfizer ruim 1.500 mensen te werk in de vestiging in Puurs. De investeringen in de nieuwe vaccineenheid schepten al een honderdtal nieuwe banen. Om zijn vele andere nieuwe activiteiten - naast de vaccineenheid - succesvol te laten verlopen, is Pfizer Puurs momenteel verder op zoek naar technische operatoren, project managers en projectingenieurs."De nieuwe vaccineenheid bewijst dat we onze positie als een van de belangrijkste werkgevers in de Belgische farmaceutische industrie verder versterken, zelfs in economisch onzekere tijden. Bovendien zijn we nog op zoek naar een honderdtal uiterst bekwame technische werknemers om samen met ons onze nieuwe activiteiten verder uit te bouwen. Pfizer zal immers in de loop van dit jaar ongeveer tachtig miljoen euro investeren om een nieuwe eenheid te bouwen voor de productie van injectiespuiten en om de vriesdroogcapaciteit in Puurs te stimuleren.", zegt Luc Van Steenwinkel, Managing Director van Pfizer Puurs.

 3. Impuls voor de plaatselijke economie
  De productie-eenheid in Puurs is niet alleen de grootste Pfizer-vestiging in Europa, ze is ook koploper op het vlak van expertise en innovatie in steriele productie. Bovendien vormen automatisering, schaalvoordelen en door bekwame en toegewijde medewerkers geregelde processen de grootste troeven. Pfizer Puurs steunt op die hoekstenen om kwaliteit en kostenconcurrentievermogen te combineren. "Pfizer’s investeringen van de afgelopen jaren bewijzen dat het hoofdkantoor groot vertrouwen stelt in onze technische knowhow en vaardigheden. We zijn trots om binnen het Pfizer-netwerk erkenning te krijgen voor onze plaatselijke vakkennis, die ook te maken heeft met onze vestiging in een kennisgedreven regio zoals Vlaanderen.", legt Luc Van Steenwinkel uit.

 4. Over Pfizer Puurs
  De nieuwe vaccineenheid in Puurs biedt onderkomen aan het complexe productieproces van het pneumokkenvaccin. Dankzij de opening van deze hoogtechnologische productie-eenheid in Puurs kan Pfizer voortaan van daaruit jaarlijks meer dan 75 miljoen vaccindoseringen produceren, verpakken en verdelen naar landen overal ter wereld.
  Pfizer Puurs is een strategische productie- en verpakkingseenheid voor steriele inspuitbare en oogheelkundige geneesmiddelen in ampullen, injectieflacons, plastic flesjes, vullingen en injectiespuiten en is een van de 56 productievestigingen binnen Pfizer
  Pfizer Puurs is Pfizer’s grootste productie- en verpakkingseenheid in Europa en is op één na de grootste ter wereld. Het is één van de grootste productie- en verpakkingseenheden in zijn soort en is gespecialiseerd in steriele formulerings-, vul- en verpakkingstechnieken.
  In 2014 produceerde men er meer dan 300 miljoen steriele verpakkingen dankzij gebruik van spitstechnologie met nadruk op automatisering, schaalvoordelen en de inzet van de 1.500 sterk gemotiveerde medewerkers. De meeste producten (99%) zijn bestemd voor export en gaan naar 172 verschillende landen wereldwijd.

Surf voor meer informatie over de verschillende vacatures bij Pfizer Puurs naar www.pfizer.be/jobs (voor technische operatoren Pfizer Puurs), naar pfizercareers.com/nl-be/ (voor alle jobs bij Pfizer) of stuur uw CV naar jobs@pfizer.com(Pfizer Puurs jobmailbox).

15.PFE.3.276