Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Pfizer

Samen werken aan een gezonder Nederland

Leestijd: 2 minuten

Als je ziek bent, of iemand in je naaste omgeving ziek is, gaat het maar om één ding: beter worden. Geneesmiddelen kunnen hierbij helpen. Wij kunnen hierbij helpen.

Wiebke Rieb Algemeen directeur Pfizer Nederland
Wiebke Rieb Algemeen directeur Pfizer Nederland

Patiënt staat bij ons centraal

Want geneesmiddelen zijn er om mensen beter te maken. Bovendien kunnen geneesmiddelen, waaronder ook vaccins, bijdragen aan het voorkomen van ziekten en kunnen ze de kwaliteit van leven verbeteren.

Mensen helpen. Mensen beter maken. Dat is waar wij ons iedere dag voor inzetten. En dat is waarom de patiënt bij ons centraal staat in alles wat wij doen.

 

Geneesmiddelen ontwikkelen is onze expertise

Mensen helpen begint bij onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Onze expertise is het ontwikkelen van betekenisvolle en vernieuwende medicijnen, waaronder biosimilars (patentloze biologische geneesmiddelen) en vaccins. Wij maken de vertaalslag van hoogwaardige wetenschap en technologieën naar behandelingen voor patiënten die er het meest toe doen.

En in al het onderzoek dat we doen, streven we naar grensverleggende innovaties. Naar middelen tegen aandoeningen waar geen middel voor is. Of waar de bestaande middelen niet goed genoeg zijn.

 

Beschikbaar en toegankelijk

Geneesmiddelen behoren tot het meest effectieve instrument dat de dokter heeft om patiënten te behandelen, te genezen en om ziekte en invaliditeit te voorkomen. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat onze geneesmiddelen voor patiënten beschikbaar en toegankelijk zijn.

We werken daarom samen met overheden, zorgverzekeraars, non-gouvernementele organisaties, patiëntenverenigingen en alle andere partijen in de zorg om nieuwe manieren te ontdekken om de toegang tot de innovatieve behandelingen van vandaag te verbeteren. Denk aan de internationale samenwerking tussen Pfizer en Unicef/Gavi om baby’s in ontwikkelingslanden te vaccineren tegen pneumokokken. Of dichter bij huis aan de Alliantie Nederland Rookvrij waar Pfizer een van de partners is.

Naast onze geneesmiddelen die door artsen voorgeschreven kunnen worden, bieden wij ook zelfzorgproducten die aan jouw gezondheid en welzijn kunnen bijdragen. Denk hierbij aan Advil voor pijn en Centrum multivitaminen die zonder recept kunnen worden gekocht.

 

Behandelingen die levens verbeteren

Samen met mijn collega’s zet ik mij dan ook iedere dag in om ervoor te zorgen dat onze geneesmiddelen kunnen worden ingezet om patiënten - en misschien jou wel - te behandelen. Want uiteindelijk willen wij patiënten behandelingen bieden die hun leven kunnen verbeteren. Dat is waar wij iedere dag mee bezig zijn.

Wanneer ik mij op mijn best voel?

Zakelijk als ik zie dat een van onze geneesmiddelen het verschil maakt. Als een van onze medicijnen een patiënt helpt om zich beter te voelen. Of nog liever, beter te maken.

Maar ook als de patiëntenzorg via een van onze samenwerkingen nog beter wordt. Als ik daaraan kan bijdragen, dan word ik blij. Want jouw gezondheid is waar mijn collega’s en ik voor leven. Dat is waar we het voor doen. Dit is voor mij meer dan werk. Het is mijn passie.

En privé? Als ik op een mooie, zonnige dag op de fiets naar kantoor kan. Een mooier begin en einde van de dag bestaat er niet.