Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Over Pfizer

Werken aan doorbraken die de levens van patiënten veranderen

Leestijd: 2 minuten

Als je ziek bent, of iemand in je naaste omgeving ziek is, gaat het maar om één ding: beter worden. Geneesmiddelen kunnen hierbij helpen. Wij kunnen hierbij helpen. Daarom werken wij iedere dag aan de doorbraken die de levens van patiënten kunnen veranderen.

Wiebke Rieb Algemeen directeur Pfizer Nederland
Wiebke Rieb Algemeen directeur Pfizer Nederland

Patiënt staat bij ons centraal

Mensen helpen. Mensen beter maken. Mensen op hun best laten zijn. Dat is waar wij ons iedere dag voor inzetten. En dat is waarom de patiënt bij ons centraal staat in alles wat wij doen. 

Anchor


Met onze geneesmiddelen, waaronder ook vaccins, dragen wij bij aan het voorkomen van ziekten, de behandeling van ziekten en het verbeteren van de kwaliteit van leven. 


Geneesmiddelen ontwikkelen is onze expertise

Mensen helpen begint bij onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Onze expertise is het ontwikkelen van betekenisvolle en vernieuwende medicijnen, waaronder biosimilars (patentloze biologische geneesmiddelen) en vaccins. Wij maken – al meer dan 170 jaar - de vertaalslag van hoogwaardige wetenschap en technologieën naar behandelingen voor patiënten die er het meest toe doen.


Breakthroughs that change patients' lives

En in al het onderzoek dat we doen, streven we naar grensverleggende innovaties. Naar ‘breakthroughs that change patients' lives’. Naar middelen tegen aandoeningen waar geen middel voor is. Of waar de bestaande middelen niet goed genoeg zijn. En vergeet gentechnologie niet, een spannend en baanbrekend onderzoeksgebied rond ziekten die worden veroorzaakt door een defect in één gen.


Maar we doen meer ….

Maar we doen meer om de levens van patiënten te veranderen en verbeteren. Denk hierbij aan projecten en initiatieven die de (patiënten)zorg verbeteren zoals meer aandacht vragen voor werk na de diagnose kanker of een andere chronische ziekte. Of meer aandacht voor de invloed die IBD (colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn) op het seksleven van mensen heeft.


Beschikbaar en toegankelijk

Geneesmiddelen behoren tot het meest effectieve instrument dat de dokter heeft om patiënten te behandelen, te genezen en om ziekte en invaliditeit te voorkomen. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat onze geneesmiddelen voor patiënten beschikbaar en toegankelijk zijn. Net als de overheid wil Pfizer gelijktijdig dat verantwoorde geneesmiddelenuitgaven hand in hand gaan met een gunstig klimaat voor innovatieve middelen.


Samen verantwoordelijk voor de zorg van morgen

Om die reden werken we daarom samen met overheden, zorgverzekeraars, non gouvernementele organisaties, patiëntenverenigingen en alle andere partijen in de zorg om nieuwe manieren te ontdekken om de toegang tot de innovatieve behandelingen van vandaag te verbeteren. Denk aan de internationale samenwerking tussen Pfizer en Unicef/Gavi om baby’s in ontwikkelingslanden te vaccineren tegen pneumokokken. Of dichter bij huis aan de Alliantie Nederland Rookvrij waar Pfizer een van de partners is. Of aan alternatieve vormen van bekostiging zoals ‘pay-for performance’ voor kankermedicijnen.


Behandelingen die levens veranderen

Uiteindelijk willen wij patiënten behandelingen bieden die hun leven kunnen veranderen. Dat is waar wij iedere dag mee bezig zijn. 

Samen met mijn bevlogen collega’s - mensen die van het leven houden - zet ik mij dan ook iedere dag in om ervoor te zorgen dat onze geneesmiddelen ingezet kunnen worden om patiënten - en misschien jou wel - te behandelen. 
 

Wanneer ik mij op mijn best voel?

Zakelijk als ik zie dat een van onze geneesmiddelen het verschil maakt. Als een van onze medicijnen een patiënt helpt om zich beter te voelen. Of nog liever, beter te maken.

Maar ook als de patiëntenzorg via een van onze samenwerkingen beter/nog beter wordt. Als ik daaraan kan bijdragen, dan word ik blij. Want jouw gezondheid is waar mijn collega’s en ik voor leven. Dat is waar we het voor doen. Dit is voor mij meer dan werk. Het is mijn passie.

En privé? Als ik op een mooie, zonnige dag op de fiets naar kantoor kan. Een mooier begin en einde van de dag bestaat er niet.

Pagina beoordelen Like Dislike