Skip directly to content

Pfizer betrokken bij Rotterdams buurtproject ‘Leeft Samen’

Medewerkers van Pfizer hebben zich aangesloten bij het Rotterdamse project LeeftSamen dat onlangs van start is gegaan. Het project heeft als doel om bewoners op een leuke en laagdrempelige manier iets voor elkaar te laten betekenen.

LeeftSamen is een buurtplatform op internet waarmee buurtbewoners met elkaar kunnen communiceren. Ook kunnen ze er allerlei diensten aan elkaar aanbieden, van het koken van een maaltijd, het doen van een klusje tot het uitlenen van spullen aan elkaar. Ook wordt er op de website en de app die er ook is, verteld wat er allemaal te doen is in de buurt.

"Met elkaar geloven we er in dat we op een leuke en laagdrempelige manier iets voor elkaar kunnen beteken," zegt woordvoerder Anton van den Beukel van LeeftSamen.

Pfizer raakte betrokken bij Leeftsamen via een eerder, eigen project. Eind 2014 werden alle Pfizer medewerkers in het kader van ‘Heel Pfizer zorgt’ uitgedaagd om in werkgroepen van ongeveer tien collega’s mooie en nuttig zorgprojecten te bedenken dat de Nederlandse gezondheidszorg of de gezondheid van de samenleving zou kunnen verbeteren.

De projectgroep ‘Trek eens aan de Bel’ kwam met een idee om eenzaamheid onder mensen op te lossen en was daarmee één van de drie groepen die er volgens alle andere Pfizercollega’s bovenuit sprong. De groep wilde met eenzaamheid aan de slag omdat het een groot probleem is dat overal in de samenleving voorkomt bij mensen – ongeacht sociale klassen of leeftijden.

Omdat er al veel projecten zijn tegen eenzaamheid en de oplossing van het probleem vaak ligt in het vergroten van de sociale cohesie in een buurt of gemeente, besloten de leden van de projectgroep een onderzoek te doen naar al bestaande projecten in de omgeving van het kantoor van Pfizer.

Zo kwamen ze op het idee om zich aan te sluiten bij het Rotterdamse project LeeftSamen. De projectgroep heeft het bedrag van 3000 euro dat het won bij de wedstrijd Heel Pfizer zorgt als startbudget voor een eigen project dan ook in Leeftsamen gestoken. Met het idee dat het probleem van eenzame buurtbewoners via Leeftsamen prima kan worden aangepakt.

De cheque zal begin december op feestelijke wijze worden overhandigd aan de werkgroep LeeftSamen.

Ga voor meer informatie naar www.LeeftSamen.nl of op Twitter naar @LeeftSamen.

15.PFE.3.276