Skip directly to content

Pfizer introduceert @PfizerNL Twitteraccount

11 mei 2015 - @PfizerNL is vanaf 11 mei het officiële Nederlandse Twitter-kanaal van Pfizer. In lijn met Pfizer’s doel - om door innovatie patiënten behandelingen te bieden die hun leven belangrijk verbeteren – zullen we o.a. twitteren over:

  • activiteiten en initiatieven van Pfizer,
  • de rol die geneesmiddelen en vaccins kunnen hebben om mensen te helpen als ze ziek zijn & die geneesmiddelen kunnen hebben bij het voorkomen van ziekten,
  • gezond ouder worden,
  • en ander opvallend, leuk & interessant gezondheidsnieuws.

Om op een betekenisvolle én ethische wijze met andere gebruikers van Twitter in contact te treden, twittert Pfizer uiteraard binnen de grenzen van de Nederlandse wet- en regelgeving en de Gedragscode Geneesmiddelenreclame.

Dit betekent o.a. dat het verbod op publieksreclame voor receptgeneesmiddelen in acht wordt genomen én dat publieksinformatie aan een aantal andere eisen dient te voldoen waaronder dat er géén vergelijkingen met andere relevante behandelingen en geneesmiddelen gemaakt worden en dat irrationeel gebruik wordt voorkomen.1

Gezien deze beperkingen die voor farmaceutische bedrijven gelden rond het geven van informatie over receptplichtige geneesmiddelen, verzoeken wij u vriendelijk om bij medische vragen, productklachten en bij het melden van bijwerkingen direct contact met ons op te nemen.

Heeft u medische vragen over Pfizer geneesmiddelen?

Bel gratis 0800 - MEDINFO (6334636)

Medische zorgverleners (zoals artsen, apothekers, specialisten) kunnen ook met behulp van het online webformulier vragen indienen over Pfizer geneesmiddelen. Dit kunt u doen door hier te klikken.

Wilt u een bijwerking melden?

Op www.pfizer.nl vindt u hier op de rechterzijde van de pagina het meldformulier bijwerkingen. Na het invullen stuurt u het meldformulier naar netherlands.websites@pfizer.com.

Op www.pfizer.nl zijn de volledige gebruiksvoorwaarden van het Twitter account van Pfizer Nederland te lezen.

  1. http://www.cgr.nl/Gedragscode-Geneesmiddelenreclame/Hoofdstuk-5-RECLAME-EN-INFORMATIE/Specifieke-bepalingen-met-betrekking-tot-reclame-v/5-5-1

15.PFE.3.276