Skip directly to content

Pfizer maakt belangrijke uitbreiding van haar humanitaire hulpprogramma bekend

Pfizers pneumokokkenvaccin zal bij humanitaire noodsituaties beschikbaar worden gemaakt tegen de laagste prijs
Pfizer zal verkoopopbrengst doneren aan organisaties ter ondersteuning van de vluchtelingencrisis

New York, 11 november 2016 - Pfizer gaat haar humanitaire hulpprogramma van haar pneumokokkenvaccin verder uitbreiden. De nieuwe multi-dosis vial (MDV ) van het vaccin zal voor de laagste wereldwijde prijs, op dit moment $ 3,10 per dosis, worden aangeboden. Bovendien zal Pfizer alle verkoopopbrengsten van het eerste jaar van dit programma doneren aan humanitaire organisaties. Dit besluit is een vervolg op Pfizers langdurige steun voor humanitaire noodhulp over de hele wereld.

Op de korte termijn zal Pfizer een kort durende donatie doen van de single-dosis vials van het pneumokokenvaccin.

Vanaf 2017  kunnen vluchtelingen de nieuwste versie van het pneumokokkenvaccin, de multi-dosis vial, krijgen. De introductie van deze toedieningsvorm staat gepland voor begin volgend jaar. Deze presentatie bevat vier doses pneumokokkenvaccin in hetzelfde formaat ‘vial’/flesje dat op dit moment een enkele dosis vaccin bevat. Deze vier-in-één flacon is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke omstandigheden en uitdagingen zoals deze in ontwikkelingslanden worden ervaren. Hij vraagt minder koelingsvereisten (temperatuur) gedurende opslag en transport, waardoor de vaccinatie van kinderen sneller kan geschieden.

"Pfizer is trots op de belangrijke impact die ons pneumokokkenvaccin en onze samenwerking met een groot aantal humanitaire organisaties heeft gehad op de volksgezondheid over de hele wereld. Enkel door de behoeften van vluchtelingen centraal te zetten, kunnen we allemaal samenwerken en zo ziekte bij een aantal van 's werelds meest kwetsbare bevolkingsgroepen voorkomen ", zegt Susan Silbermann, President en General Manager, Pfizer Vaccines. "Onze nieuwe MDV presentatie is een belangrijke vaccintechnologie, en in combinatie met de uitbreiding van ons humanitaire hulpprogramma, zal het van cruciaal belang zijn bij het bieden van hulp om de potentiële last van pneumokokken in de populaties die anders niet bereikt zouden worden aan te pakken. We zijn vooral verheugd  om alle opbrengsten van de verkopen gedurende het eerste jaar aan maatschappelijke organisaties te doneren ten behoeve van de aanzienlijke extra behoeften die deze organisaties hebben voor acute hulp."

Pfizer humanitaire hulpprogramma's

Pfizer helpt op drie manieren:

  • Productdonaties zijn gericht op specifieke ziekten en bedoeld om de behoeften van mensen op een gecoördineerde manier aan te pakken. Wij werken samen met lokale en mondiale partners - zoals overheden, gezondheidszorgdeskundigen en maatschappelijke organisaties - om de meest urgente, onvervulde medische behoeften aan te pakken en om te bepalen wat de meest effectieve manier voor donatie is.
  • Financiële ondersteuning via de Pfizer Foundation. Deze biedt financiële grants/donaties aan organisaties die werkzaam zijn over de hele wereld om de gezondheidszorg te verbeteren en op andere manieren te helpen.
  • Pfizer werkt nauw samen met overheden en maatschappelijke organisaties om hulp te bieden rond de toegang tot onze vaccins. Wij gaan regelmatig met partners in gesprek over mogelijke nieuwe manieren om in humanitaire situaties toegang voor zo veel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Voor meer informatie over Pfizers humanitaire hulpprogramma's kunt u terecht op http://www.pfizer.com/responsibility/global-health/relief-and-emergency-humanitarian-assistance

                                                                                                                                                                                                                          PP-PFE-NLD-0045