Skip directly to content

Pfizer ondersteunt leukemiepatiënten met nieuwe uitgave van ‘Op zoek naar evenwicht, leven met leukemie.’

25 april 2016 - Zes jaar geleden gaf Pfizer het patiëntenboek ‘Op zoek naar evenwicht, leven met leukemie’ voor het eerst uit. De afgelopen jaren heeft het boek zijn waarde bewezen als een zeer praktisch en laagdrempelig boek voor patiënten en naasten die geconfronteerd worden met de diagnose leukemie. Na zes jaar is er nu een geüpdate versie van het boek beschikbaar. Tijdens de landelijke CML-dag van patiëntenvereniging Hematon op 23 april jl., werd het eerste exemplaar uitgereikt aan internist-hematoloog en hoogleraar Hematologie Nicole Blijlevens en internist-hematoloog Peter Westerweel. 

Aan deze nieuwe uitgave werkten (opnieuw) bekende hematologen, zorgprofessionals, patiënten en de patiëntenvereniging Hematon mee. De medische informatie is geüpdatet en is net als bij de vorige uitgave in zeer begrijpelijke taal weergegeven. Zo wordt onder meer uitgelegd wat leukemie is en wat men kan verwachten van de onderzoeken en de verschillende behandelingen. 

In de vele ervaringsverhalen en interviews met patiënten en zorgprofessionals wordt ruimschoots aandacht geschonken aan hoe het is om te leven met leukemie en aan het leven met leukemie na de diagnose en behandeling. Er komen thema’s aan bod zoals het oppakken van werk, relaties, omgaan met de gevolgen van de ziekte, en hoe de regie te behouden tijdens de palliatieve fase van de ziekte. Het boek bevat diverse verwijzingen naar nuttige websites, patiëntenverenigingen en instanties. Dankzij de combinatie van medische informatie en ervaringsverhalen is ‘Op zoek naar evenwicht, leven met leukemie’ voor veel patiënten een waardevolle aanvulling op de behandeling.

‘Op zoek naar evenwicht, leven met leukemie’ is gratis te verkrijgen via de hematoloog. Een aanvraagkaart is te verkrijgen via patiëntenvereniging Hematon: www.hematon.nl

PP-PFE-NLD-0016