Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Robbert Smet

We willen draagvlak creëren voor ons werk

Als directeur corporate affairs bij Pfizer ben ik verantwoordelijk voor onze relaties met niet-commerciële organisaties in Nederland. Hierbij kun je denken aan patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars, overheden, media en politici.

Het is ons doel om draagvlak te creëren voor ons werk als producent van nieuwe, innovatieve geneesmiddelen. Geneesmiddelenbedrijven zoals Pfizer spelen een belangrijke rol in onze gezondheidszorg door de medicijnen en vaccins die wij maken.

Tegelijkertijd ligt het verdienmodel van die bedrijven onder vuur. Vanuit mijn rol probeer ik constructieve gesprekken mogelijk te maken met onze relaties over hoe Pfizer kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van Nederlandse patiënten.

In mijn werk heb ik de gezondheidszorg vanuit verschillende kanten leren kennen. Na mijn studies economie en politieke wetenschappen heb ik gewerkt voor het ministerie van VWS, de Tweede Kamerfractie van D66, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Philips.

De bijdrage die innovatieve bedrijven zoals Pfizer leveren aan het verbeteren van de gezondheid van iedereen, door het creëren en toepassen van wetenschappelijke kennis, inspireren mij iedere dag.

 

Robbert Smet, Directeur Corporate Affairs

Robbert Smet, Directeur Corporate Affairs
Lees de blogs van Robbert Smet