Skip directly to content

TEDxEindhoven en Pfizer praten over zorg van de toekomst

10 november 2017 - TEDxEindhoven en Pfizer gaan volgend jaar samen speciale bijeenkomsten organiseren waar  partijen met elkaar kunnen praten over hun ideeën over de zorg van de toekomst. Zo worden salonevents gehouden waarin vooraanstaande deskundigen in allerlei vakgebieden hun visie geven over de kankerzorg van de toekomst en het wereldwijd groeiende probleem van antibioticaresistentie.

Pfizer is dit jaar partner van TEDxEindhoven geworden en sponsort in de aanloop van de evenementen van 2018 nu alvast het main-event van TEDxEindhoven 2017, op vrijdag 10 november. Het thema is ‘Lightbulb Moments’.

Een ‘lightbulb moment’ is een moment waarop je ineens een helder en goed idee krijgt, je iets belangrijks te binnen schiet of realiseert, of een moment waardoor je opeens enorm geïnspireerd wordt.

Tijdens het evenement zal een breed scala van toonaangevende nationale en internationale sprekers in diverse vakgebieden via een ‘TED talk’ zijn/haar visie delen over belangrijke en complexe uitdagingen waar onze maatschappij voor staat.

Eén van die belangrijke en complexe uitdagingen is de ontwikkeling van de gezondheidszorg. Als vooraanstaand ontwikkelaar van innovatieve geneesmiddelen speelt Pfizer hierbij een belangrijke rol. Medicijnen en vaccins vormen een belangrijk onderdeel van de zorg, bij het behandelen, genezen en voorkomen van ziekten.

De kwaliteit van zorg rondom de patiënt wordt steeds beter, maar moet ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk blijven voor iedereen. Daar kunnen overheden, zorg- en onderzoekinstellingen, patiëntenorganisaties, geneesmiddelontwikkelaars en alle andere partijen die bij de zorg betrokken zijn, samen voor zorgen. Door samen te zoeken naar oplossingen.

Pfizer werkt daar graag aan mee. Via de samenwerking met TEDxEindhoven wil Pfizer alle partijen bij elkaar brengen om met elkaar de handen ineen te slaan voor de zorg van de toekomst. Pfizer wil dat de partijen samen in gesprek gaan en nadenken over de zorg van vandaag en morgen. In de hoop dat ze samen een ultiem ‘lightbulb moment’ hebben.

Medewerkers van Pfizer zullen tijdens pauzes van TEDxEindhoven 2017 de bezoekers vragen om hun ‘lightbulb moment’, hun ideeën voor de zorg van de toekomst op papier te zetten. De ideeën worden verzameld en zullen tijdens de latere events worden besproken.

Livestream op 10 november

Het ‘Lightbulb Moments’ event van 10 november is te volgen via een livestream te volgen.

Ga hiervoor op vrijdag 10 november om 09.30 uur naar https://www.tedxeindhoven.nl/singleblog/?post_id=11369

Meer informatie over TEDxEindhoven is te vinden op https://www.tedxeindhoven.nl

                                                                                                                                                                                                    PP-PFE-NLD-0145