Skip directly to content

The Ultimate Intensivist: serious game voor ic-arts en verpleegkundige

9 februari 2017 - Tijdens de Intensivistendagen 2017 van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) introduceren de NVIC en Pfizer de mobiele game ‘The Ultimate Intensivist’. Met de mobiele game kunnen ic-artsen en ic-verpleegkundigen vaardigheden, competenties en kennis trainen.

Het computerspel kan worden gespeeld op de smartphone, eventueel in combinatie met een virtual reality bril. Het is ontwikkeld in samenwerking met een internist-intensivist en een anesthesioloog-intensivist van het Erasmus MC en het OLVG en werkt als een escaperoom.

De speler komt binnen bij de centrale balie van de intensive care, moet een opdracht uitvoeren en krijgt een code. Zo kan hij telkens nieuwe ruimtes binnengaan, uitdagingen uitvoeren en zo allerlei vaardigheden oefenen.

Spelen levert accreditatiepunten op

Belangrijke vaardigheden die aan bod komen zijn het combineren van kennis en inzicht in complexe problemen, het snel beslissingen nemen en samenwerking tussen verschillende disciplines.

Naast spelplezier en de mogelijkheid om op een interactieve manier te trainen, levert het spel accreditatiepunten op wanneer artsen inloggen met hun BIG-code.

De komende maanden wordt het spel uitgebreid met nieuwe games om andere facetten van het werkgebied van ic-artsen en ic-verpleegkundigen te trainen. Ziekenhuizen kunnen zelf ook nieuwe trainingsmogelijkheden aandragen, als ze daar behoefte aan hebben.

De serious game is binnenkort te downloaden via de app store en Google Play.

PP-PFE-NLD-0054