Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloedserieus geeft patiënt met kanker ‘wake up call’

Leestijd: 2 minuten

Het magazine ‘Bloedserieus’ is bedoeld voor mensen met kanker en trombose. In dit magazine wordt in begrijpelijke taal ingegaan op de relatie tussen trombose en kanker. Je leest waarom kanker het risico op trombose verhoogt en hoe patiënten de signalen van trombose kunnen herkennen.

Bestel hier het gratis magazine

Saskia Middeldorp, internist AMC en hoogleraar inwendige geneeskunde:

"Trombose is een groot en onderschat probleem. Bij een kwart tot de helft van de mensen die aan trombose overlijden was dit mogelijk te voorkomen geweest als de embolie op tijd was ontdekt en behandeld, of als mensen waarvan we weten dat ze een risico lopen op trombose, op tijd medicatie hadden gekregen."

Bekijk de vlog die opgenomen werd in het AMC op Wereldtrombosedag en waarin Saskia wordt geïnterviewd over het risico en de behandeling van kanker en trombose. 

’Trombose is een groot en onderschat probleem'

J. Betrand, patiënt

“Op die scan zagen ze meerdere longembolieën. Ik zag aan het gezicht van de arts dat hij dat niet verwacht had, omdat uit de andere onderzoeken niets wees op een longembolie. Ik was 'blij' te horen dat het om een longembolie ging, want dat was de reden geweest dat ik zo traag herstelde van de vierde kuur. Ik heb de hoop dat dit bij de volgende kuur anders zal zijn.”

'Op die scan zagen ze meerdere longembolieën'

Stans van Egmond, directeur van de Trombosestichting Nederland

“Bloedserieus is een fantastisch informatief magazine waarmee hopelijk meer bekend wordt over de relatie tussen trombose en kanker en waardoor de mensen ook meer gerustgesteld worden over een mogelijke behandeling.”

Bekijk de vlog met Stans van Egmond na uitreiking van het eerste exemplaar van Bloedserieus in het AMC tijdens Wereldtrombosedag.

Bronnen

Bronnen

  • Video's gemaakt tijdens de presentatie van Bloedserieus Magazine door Bob Krijnen in opdracht van Pfizer. 
Pagina beoordelen Like Dislike