Kanker

 

Wij willen kanker voor iedereen zo leefbaar mogelijk maken. Leven met kanker is voor iedereen anders en vraagt om maatwerk in de zorg. Wij werken elke dag keihard, samen met anderen, om mensen met kanker weer een zo gewoon en lang mogelijk leven te geven.

Ons verhaal

Patiënt-ondersteuning programma’s
Samenwerking

Als je kanker hebt of hebt gehad, kun je last hebben van vermoeidheid. Soms beïnvloedt de vermoeidheid zelfs je hele leven en lukken de meest simpele dingen niet meer. De app Untire kan dan misschien een steuntje in de rug zijn en je helpen om te gaan met je vermoeidheid.

Vermoeidheid
Werk en ziek

Jaarlijks worden veel mensen ziek, maar willen toch blijven werken en niet hun baan verliezen. Pfizer heeft zich aangesloten bij Fit for Work, een brede coalitie van borgpartners, overheid en grote bedrijven.

Werk en ziek
Nascholings-programma

Over problemen met seksualiteit bij kanker praten mensen minder in de actieve ziektefase. Manon Jager, verpleegkundig specialist interne oncologie bij het WZA stelde met Pfizer een scholingsprogramma samen voor collega’s over de impact van kanker op het leven.

Manon Jager
Campagne uitgelicht

Lichamelijke vermoeidheid wordt vaak aangevuld met spanningen en stress. Ineens weet je patiënt niet meer hoe hij of zij verder moet. Rust nemen om vervolgens te kunnen genieten van de dingen die belangrijk zijn, is nu essentieel.

Opladen

Pepijn
‘Elke vermoeide kankerpatiënt is er één teveel’

Stel dat je hen allemaal achter elkaar zet. Dan krijg je een rij van Utrecht naar Parijs. Dr. Bram Kuiper, psycho- oncoloog en oprichter van Tired of Cancer, laat de bezoekers van het avondsymposium van de V&VN Oncologiedagen zich voorstellen hoeveel mensen met kanker en ernstige vermoeidheid er in Nederland zijn.

Tieneke
Workshop ‘Vermoeidheid bij kanker’ voor zorgverleners

Een psycho-oncoloog geeft inzicht in de oorzaken en de impact van vermoeidheid op het dagelijks leven van mensen met kanker tijdens en na de behandeling tegen kanker. Ook wordt toegelicht hoe je patiënten met vermoeidheidsklachten het beste kunt ondersteunen.

Gina
Sta stil bij de energiebalans

Belangrijke momenten geven energie en verbeteren de kwaliteit van leven. Ze laden je patiënt op om door te kunnen gaan. Onze ondersteuningsprogramma’s helpen bij het vinden van de juiste balans.

Michael
Ondersteuningsprogramma die helpt bij vermoeidheid bij kanker

De app Untire is een ondersteuningsprogramma tegen vermoeidheid en geschikt voor alle mensen met kanker of die kanker hebben gehad.

Verdieping
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.