Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Nascholing

Podcastserie ‘Licht Ontvlambaar’

Podcast Inflammatie & immunologie

‘Licht Ontvlambaar’ is de podcastserie die dr. Pascal de Jong, reumatoloog, en Carla Schenk, communicatiespecialist, presenteren over allerlei relevante onderwerpen rondom behandelen van of leven met artritis. In de serie komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Het gaat om thema’s die voor patiënten vaak belangrijk zijn, maar die niet altijd in de spreekkamer besproken worden.

Artritis en (reizigers)vaccinatie

Mensen met artritis hebben meer kans op infecties en ernstiger verloop ervan. Daarom raden we mensen aan om bepaalde vaccinaties (vaker) te halen, zoals tegen griep en pneumokokken.’’ Luister naar deze derde podcastaflevering van ‘Licht Ontvlambaar’ met de titel ‘artritis en (reizigers)vaccinatie’. Te gast is Virgil Dam, internist en klinisch immunoloog van het Erasmus MC. Hij vertelt uitgebreid over artritis en de do’s en dont’s op het gebied van (reizigers)vaccinatie.

spotifyapple podcast
 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van toekomstige podcasts?

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Artritis en voeding

’’Gezond eten: minder vlees, meer groente, vezels en vis kan écht heel erg lekker zijn,’’ zegt prof. dr. Ben Witteman. Hij is buitengewoon hoogleraar voeding en darmgezondheid aan de Wageningen Universiteit en was tot voor kort MDL-arts in ziekenhuis Gelderse Vallei. Patiënten met artritis kunnen volgens hem hun klachten verminderen of voorkomen door te werken aan een gezondere levensstijl. Hij praat hierover tijdens de tweede aflevering van de podcastserie van ‘Licht Ontvlambaar’. ’’Je levensstijl veranderen is wat een patiënt zelf kan en moet doen. Daarbij kunnen wij als zorgverleners handvaten aanreiken.’’

 
spotifyapple podcast
 

Artritis en seksualiteit

’’Mensen met artritis kunnen een heleboel uiteenlopende klachten ervaren op het gebied van seksualiteit en intimiteit,’’ zegt dr. Gaby van Ek. Ze is uroloog in opleiding in het LUMC en actief betrokken bij de stichting Sick and Sex. Deze zet zich in om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken in de spreekkamer. Gaby praat hierover in de eerste aflevering van de podcastserie van ‘Licht Ontvlambaar’ voor zorgprofessionals en patiënten met reumatoloog dr. Pascal de Jong.

 
 spotifyapple podcast
 

Pilot

’’Het mooie van deze podcastserie is dat er allerlei onderwerpen voorbij komen die niet elke dag in de spreekkamer aan bod komen,’’ zegt dr. Pascal de Jong, reumatoloog in het Erasmus MC. ’’Maar die voor patiënten wel heel belangrijk zijn, zoals voeding en seksualiteit.’’ Met communicatiespecialist Carla Schenk presenteert hij de podcastserie ‘Licht Ontvlambaar’.

Elke paar weken zal er een nieuwe aflevering van ongeveer 30 minuten verschijnen. In de serie praten dr. Pascal de Jong en Carla Schenk met een breed scala aan experts, die misschien niet allemaal even voor de hand liggen. Het gaat van reumatoloog, bewegingsexpert tot psycholoog en voedingsdeskundige.

Om zo onderwerpen die voor patiënten relevant zijn van allerlei verschillende kanten te kunnen belichten. Dit gebeurt op een luchtige manier.

De serie is gemaakt voor reumatologen en reumaverpleegkundigen, vertelt dr. Pascal de Jong. ’’Maar het is ook interessant voor andere zorgverleners en patiënten.’’

 spotifyapple podcast

 

Bent u zorgprofessional?

Registreer uzelf vandaag nog.

Registreren

Pagina beoordelen Like Dislike