Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer introduceert ‘Infectueel’, een communicatieplatform over infectieziekten

Juni 2024 - Infectieziekten zijn er in allerlei verschijningsvormen. Van milde verkoudheidsklachten tot de 13 infectieziekten waartegen we vaccineren in het Rijksvaccinatieprogramma. Sinds corona is er meer aandacht voor infectieziekten gekomen. Er zijn dan ook diverse aspecten waar we na de pandemie scherp op moeten zijn en blijven. Zijn we bijvoorbeeld klaar voor een volgende pandemie? En hoe gaan we om met post-COVID? Wat doet het vogelgriepvirus? Al dit soort actuele, urgente en soms nog onopgeloste vraagstukken worden op het nieuwe communicatieplatform Infectueel besproken.

Infectueel

De aftrap van dit project is de eerste uitgave van het magazine ‘Infectueel’. In het tijdschrift is aandacht voor de laatste inzichten uit de wetenschap en literatuur op het gebied van infectieziekten. Het blad is gemaakt voor en door zorgprofessionals. In de eerste editie wordt onder andere aandacht besteed aan het respiratoir syncytieel virus, antibioticaresistentie, de rol van IDO-enzymen bij post-COVID, de vogelgriep en de revolutionaire rol van mRNA-technologie.

Het eerste exemplaar van het magazine ‘Infectueel’ is onlangs door twee leden van het infectieziektenteam van Pfizer (Medisch adviseur Roy Spijkerman en marketeer Michiel de Rijk) aan algemeen directeur Dirk Vander Mijnsbrugge en medisch directeur Marc Kaptein overhandigd. 1700 artsen hebben het magazine inmiddels ook ontvangen. Het magazine zal 2x per jaar verschijnen.
 

Maar dit is slechts het begin

Zo vindt er op donderdagavond 13 juni een interactief webinar plaats getiteld ‘Infectueel Live: Innovatie in Infectieziekten’. De auteurs van Infectueel gaan die avond tussen 20.00 – 21.00 uur met elkaar in gesprek gaan over de onderwerpen die in deze editie zijn uitgelicht. Bent u zorgprofessional en wilt u graag deelnemen? Ga dan naar https://www.pfizerpro.nl/ontdek-meer/educatie/aanmelden-infectueel-live-innovatie-in-infectieziekten

Omdat infectieziekten zo’n belangrijke factor zijn voor een gezonde samenleving is het Pfizers missie om met zorgprofessionals samen te werken rond (de preventie van) infectieziekten zodat mensen uit het ziekenhuis blijven en als ze er toch komen, optimaal kunnen worden behandeld. Wij willen samen de patiënt beter maken of ziekte voorkomen. Dat is onze belangrijkste drijfveer.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.