Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Weet u alles over
TKI's en angiogenese?

Test uw kennis en maak indruk op collega's

Let op! Het lijkt makkelijk, maar de quiz is niet eenvoudig. Elke volgende vraag is steeds wat lastiger. Met hoeveel punten haalt u de finish? Weet u meer dan uw collega’s ? 
 

RCC kenmerkt zich door sterk gevasculariseerde tumoren die het immuunsysteem ontwijken. Wat is de relatie tussen angiogenese, VEGF en het immuunsysteem in RCC? Dr. Laurence Albiges onderzocht het en informeert u daarover in haar vodcast

Angiogenese meets immunologie; de rol van VEGF

 

Niercelcarcinoom kenmerkt zich door sterk gevasculariseerde tumoren die de controlerende functie van het immuunsysteem ontwijken. Welk pathologisch mechanisme gaat schuil achter de angiogenese bij niercelcarcinoom? Hoe is het immuunsysteem bij het ontstaan en verloop van deze ziekte betrokken? En wat is de relatie tussen angiogenese, VEGF en het immuunsysteem in RCC?

Lees meer

VEGF, een groeifactor met meer rollen

RCC is een angiogenese gedreven tumoren met immunologische karaktertrekken. VEGF speelt een rol in beide processen. Bekijk in deze animatie welke rollen VEGF precies heeft.

Bekijk de video

Dr. Laurence Albiges aan het woord

Dr. Laurence Albiges, M.D., Ph.D., is een medisch oncoloog aan het Gustave Roussy Instituut, in Frankrijk. Dr. Albiges is hoofd van de afdeling urogenitale tumoren. Haar belangrijkste interessegebied voor urogenitale tumoren is nieuwe doelwitten in niercelcarcinoom en niet-heldercellig niercarcinoom. Dr. Albiges is betrokken bij diverse wereldwijde fase II- en III-klinische onderzoeken. En is op nationaal en wereldwijd niveau actief als (principal) investigator.

axitib

Video: The biology of RCC, driven by VEGF and the immune system 

Video: VEGF and the immune system are connected in man

 

Poll

Stelling: Angiogenese en het immuunsysteem zijn beide belangrijke pathways in RCC

Ga naar de poll