Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Elke patiënt verdient de beste zorg. Huidziekten hebben een grote impact op het leven van patiënten en hun naasten. Gelukkig zijn er steeds betere behandelingen beschikbaar om huidziekten onder controle te krijgen. 'Skin and Change' is hét kennisplatform van Pfizer voor zorgprofessionals die dagelijks patiënten met de auto-immuunziekten atopisch eczeem of alopecia areata in hun praktijk ontvangen. Luister naar podcasts, lees verhalen van uw collega’s, schrijf u in voor nascholingen en congressen en vraag materialen voor patiënten ondersteuning aan!

Lees meer

Podcasts

Luister naar de nieuwe podcastserie over het leven met alopecia areata en atopisch eczeem en behoeften die patiënten hebben. Ook praten experts u bij over wetenschappelijke ontwikkelingen.

Elke huidskleur telt bij eczeem

Atopisch eczeem presenteert zich anders bij een lichte of donkere huidskleur.’ Luister deze aflevering van de podcastserie voor dermatologen met dr. Jim Zeegelaar.

Waarom heb je bij eczeem vaak jeuk? Waar komt jeuk vandaan?
 

Prof. Antonio Costanzo uit Italië vertelt over mechanismes achter jeuk bij atopisch eczeem tijdens deze aflevering van de podcast voor dermatologen.

De psychosociale gevolgen van eczeem of alopecia
 

Wat zijn de psychologische gevolgen van het leven met atopisch eczeem of alopecia? Luister deze aflevering van de podcastserie voor dermatologen met de Britse prof. Anthony Bewley.

EVENEMENT | NASCHOLING
EADV Congres Berlijn

Reist u met Pfizer naar het EADV Congres in Berlijn? Op dit congres verzamelen zich experts uit heel Europa. Het congres duurt van 11 tot en met 14 oktober. Schrijf u nu in of lees meer informatie over het congres.

Schrijf u hier in

'Niet krabben is een illusie, maar je kunt de drang wel verminderen'

Zonder jeuk geen eczeem. Jeuk is namelijk altijd als symptoom aanwezig als de diagnose atopisch eczeem wordt gesteld. Maar wat is jeuk precies? Hoe kun je er het beste mee omgaan? Dermatoloog DirkJan Hijnen, gespecialiseerd in atopisch eczeem, legt het uit.

Lees meer

Informatie en materialen

We ontwikkelen praktische materialen en tools die u kunnen ondersteunen bij de dagelijkse praktijkvoering en uw zorg voor patiënten met atopisch eczeem en alopecia areata.

ONLINE TOOLS

Maak kennis met handige online tools die u kunnen helpen bij uw patiëntenzorg. Neem apps zoals de ‘Happi Huid’-app en de ‘Zalf Smeerwijzer’.

PATIËNTENMATERIALEN

Wijs uw patiënten op informatiematerialen over het leven met atopisch eczeem, zoals het kinderboek ‘Zalfje’ en het tijdschrift ‘Eczeem Special’.

EDUCATIE

Neem deel aan congressen, bijeenkomsten en ontvang informatie via podcasts of publicaties.

'Atopisch eczeem is niet alleen een huidprobleem'

Patrick Kemperman is dermatoloog in het Amsterdam UMC en Dijklander Ziekenhuis en medeontwikkelaar van de app voor mensen met atopisch eczeem en andere chronische huidaandoeningen zoals psoriasis, vitiligo en alopecia areata.

Lees meer

Experts aan het woord

Als zorgprofessional is het altijd interessant om te luisteren naar verhalen van collega’s waarin zij hun kijk geven op de zorg voor patiënten met alopecia of atopisch eczeem.

‘We kijken samen naar het kind als geheel’

De impact van eczeem wordt soms onderschat door artsen en door patiënten, stelt kinderdermatoloog Marlies de Graaf van het UMC Utrecht. ‘Eczeem kun je goed behandelen. Alleen is iedereen anders en heb je daarom een behandeling op maat nodig.’

Meer oog voor leven met atopisch eczeem

‘De impact van eczeem op het leven is groot’, zegt dermatoloog Marjolein de Bruin-Weller. ‘De impact is vergelijkbaar met die van ziekten zoals hartfalen en diabetes.'

'Zalfje' helpt kinderen en ouders bij het smeren

Elodie Mendels is kinderdermatoloog in het Erasmus MC. Ze schreef het boek ‘Zalfje’ voor kinderen met eczeem en hun ouders. ‘Om kinderen te leren waarom ze nu smeren.'