Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Amyloïdose cardiologie

Wat is de prevalentie van cardiale amyloïdose binnen de regio van je ziekenhuis

Schattingen geven aan dat amyloïdose bij 10-20% van de hartfalen patienten de oorzaak van hun symptomen kunnen zijn.1 Het opnemen van het ziektebeeld in de differentiaaldiagnostiek is aan te raden. De incidentie van wild-type ATTR amyloïdose wordt geschat op 2 patiënten per miljoen inwoners per jaar. Het is niet duidelijk hoeveel van hen cardiale symptomen ontwikkelt. Op basis van deze gegevens kunnen we stellen dat amyloïdose een zeldzame aandoening is. Echter, zodra we de ziekte in het licht van hartfalen bekijken, wordt duidelijk dat amyloïdose een niet te onderschatten rol speelt binnen de cardiologie.

Herken je de de aantallen patiënten in uw regio?

Prevalentie cardiale amyloïdose

Amyloïdose is een ondergediagnostiseerde systeemziekte. Om dit zichtbaar te maken is op basis van beschikbare gegevens de interactieve  prevalentiekaart ontwikkeld. Deze kan een voorzichtige inschatting geven van het aantal ATTR-CM patiënten in elke regio.
 

Interactieve prevalentiekaart cardiale amyloïdose

We hebben data over de prevalentie ATTR-CM populatie binnen de regio van je ziekenhuis. Je kunt daardoor je patiënten beter in kaart brengen en behandelen. Wil je ook een inschatting inzien van de prevalentie van cardiale amyloïdose binnen de regio van je ziekenhuis?

 Prevalentie inzien? 

PP-VYN-NLD-0253
Pagina beoordelen Like Dislike
Referentie

Referentie

1. Gonzales-Lopes et al. Eur Heart J. 2015 Oct 7;36(38):2585-94

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.