Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Amyloïdose cardiologie

Talkshow amyloïdose

Herkennen van amyloïdose

Talkshow amyloïdose: Herkennen van amyloïdose

In Nederland lijden honderden mensen aan de ziekte amyloïdose. Maar velen van hen zijn hiervan niet op de hoogte. Vaak kunnen artsen geen, of niet de juiste diagnose stellen. Wat moet er gebeuren om dit te veranderen zodat u deze patiënt op tijd vindt? In deel 1 van de talkshow Amyloïdose praten we met artsen uit het expertisecentrum over de huidige situatie in Nederland. In gesprek met Bouke Hazenberg (reumatoloog, UMCG) en Hans Nienhuis (klinisch immunoloog/internist, UMCG).

Bekijk video

De diagnose

talkshow amyloidose: de diagnose amyloidose

Voordat de diagnose amyloïdose gesteld is, heeft de patiënt vaak al een lange reis langs verschillende specialisten achter de rug. Herkent u - vanuit uw kennis en expertise als neuroloog, internist, nefroloog of cardioloog - de patronen van klachten? In gesprek met Monique Minnema, (internist-hematoloog, UMC Utrecht) en Hans Nienhuis (klinisch immunoloog/internist, UMCG).

Bekijk de video

ATTR en erfelijkheids-onderzoek

Talkshow amyloïdose: ATTR en erfelijkheids onderzoek

ATTR is een erfelijke vorm van amyloïdose. Het is een autosomaal dominant overerfelijke ziekte. Hoe moet je daar mee om gaan? En wat is de rol van de klinisch geneticus hierin? In deel 3 van de talkshow Amyloïdose beantwoorden we deze vragen. In gesprek met Paul van der Zwaag (klinisch geneticus, UMCG) en Hans Nienhuis (klinisch immunoloog/internist, UMCG).

Bekijk de video

Cardiale amyloïdose

Talkshow amyloïdose: cardiale amyloidose

Waarom zien cardiologen meer patiënten met amyloïdose dan andere specialisten? In deel 4 van de talkshow Amyloïdose bespreken we de rol die de cardioloog heeft bij het stellen van de diagnose. In gesprek met Monique Minnema (internist-hematoloog, UMC Utrecht) en Marish Oerlemans (cardioloog, UMC Utrecht).

Bekijk de video

De expertisecentra

talkshow: Expertise centra amyloidose in Nederland

In het laatste deel van de talkshow Amyloïdose praten we over de rol van expertisecentra in Nederland. Aan tafel zitten artsen uit het expertisecentrum UMCG (amyloïdose) en UMC Utrecht (AL amyloïdose). Wat is de rol van de expertisecentra in Nederland? In gesprek met Monique Minnema  (internist-hematoloog, UMC Utrecht) en Marish Oerlemans (cardioloog, UMC Utrecht), Paul van der Zwaag (klinisch geneticus, UMCG) en Hans Nienhuis (klinisch immunoloog/internist, UMCG).

Bekijk de video

PP-TAF-NLD-0505
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.