Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Like Dislike

Amyloïdose cardiologie

Podcasts over Amyloïdose

Amyloïdose is de naam van een groep stapelingsziekten van verkeerd gevouwen eiwitten die zich kunnen manifesteren in allerlei organen zoals hart, nieren, lever, maag-darmkanaal en het zenuwstelsel. Beluister hier verschillende podcasts over dit  ziektebeeld met fascinerende gesprekken, verhalen en interessante inzichten.

Podcast 1: Cardiale amyloïdose, hoe te herkennen en wanneer er aan te denken

Michelle Michels, cardioloog werkzaam bij het Erasmus MC met als aandachtgebieden o.a. cardiogenetica gaat in gesprek over o.a. de drie mythes rondom cardiale amyloïdose; het is zeldzaam, moeilijk te diagnosticeren en niet te behandelen.

Beluister podcast

 

Podcast 2: Amyloïdose, wat kan genetisch testen mij brengen?

Dorien Müller, bestuurslid van patiëntenorganisatie Stichting Amyloïdose Nederland vertelt in deze podcast wat het belang van genetisch testen en counseling kan zijn vanuit het oogpunt van de patiënt en behandelaar.

Beluister podcast

 

Podcast 3: Het belang van genetisch testen, nu en in de toekomst

Dr. Paul van der Zwaag, klinisch geneticus gespecialiseerd in cardiomyopathie werkend in het UMCG, vertelt in deze podcast wat het belang is van genetisch testen om zeldzame aandoeningen, zoals bijvoorbeeld amyloïdose, op te sporen en hoe de afdeling klinische genetica, artsen en patiënten hierin kan ondersteunen.

Podcast beluisteren

 

PP-VYN-NLD-0262

PP-VYN-NLD-0262
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.