Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Amyloïdose: De situatie in Nederland

In Nederland leiden honderden mensen aan de ziekte amyloïdose. Maar velen van hen zijn hiervan niet op de hoogte. Vaak kunnen artsen geen, of niet de juiste diagnose stellen. Wat moet er gebeuren om dit te veranderen zodat u deze patient op tijd vindt?

In deel 1 van de Talkshow Amyloïdose praten we met artsen uit het expertisecentrum over de huidige sitatuatie in Nederland.

Deel 2: De diagnose

Voor het stellen van een diagnose amyloïdose heeft de patiënt vaak al een lange reis langs verschillende specialisten achter de rug. Herkent u de patronen van klachten als neuroloog, internist, nefroloog, of cardioloog?

Deel 3: ATTR en erfelijkheidsonderzoek:

ATTR is een erfelijke vorm van amyloïdose. Het is een autosomaal dominant overerfelijke ziekte. Hoe moet je daar mee om gaan? En wat is de rol van de Klinisch Geneticus hierin? In deel 3 van de Talkshow Amyloïdose beantwoorden we deze vragen.

Deel 4: Cardiale amyloïdose:

Waarom zien cardiologen meer patiënten met amyloïdose dan andere specialisten? In deel 4 van de Talkshow Amyloïdose bespreken we de belangrijke rol die cardioloog kunnen spelen bij het stellen van de diagnose.

Deel 5: De Expertisecentra:

In het laatste deel van de Talkshow Amyloïdose praten we over de rol van expertisecentra in Nederland. Aan tafel artsen uit het expertisecentrum UMCG (amyloidose) en UMCU (AL amyloïdose). Wat is volgens hen de ideale zorg voor de ingrijpende ziekte amyloïdose.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.