Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze samenwerkingen

Goede, constructieve samenwerking met alle andere partijen in de zorg is van cruciaal belang. Dit is de enige weg vooruit. We hebben elkaar nodig om de best mogelijke zorg te leveren.

Voorbeelden in Nederland
 

Samen met Alliantie Nederland Rookvrij

 • Jaarlijks sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Roken leidt tot grote gezondheidsrisico’s. En tot hoge gezondheidskosten. Dat is niet nodig.
 • Het doel van de Alliantie Nederland Rookvrij is om door krachtenbundeling effectief bij te dragen aan een rookvrij Nederland en daarmee gezondheidswinst voor de Nederlandse bevolking te realiseren.
 • Pfizer is een van de partners die de missie en de aanpak van de Alliantie ondersteunt door een actieve bijdrage te leveren aan onder andere werkgroepen en tabaksontmoedigingsactiviteiten.

 

Samen met Matchis zoeken naar Marokkaanse stamceldonoren

 • Nu staan in de Nederlandse, maar ook in de wereldwijde stamceldonorbank voor leukemiepatiënten, te weinig mensen van Marokkaanse afkomst.
 • Stichting Matchis is juni 2018 in samenwerking met Pfizer begonnen met een campagne om stamceldonoren te werven binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.
 • Dit heeft geleid tot 3000 nieuwe stamceldonoren met een Marokkaanse achtergrond.

 

Samen met Hubrecht Organoid Technology (HUB)

 • Op 1 mei 2018 heeft HUB samenwerking met Pfizer aangekondigd.
 • De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van een Human Gut Organoid Technology Platform dat onderzoek naar mogelijke behandelingen voor inflammatoire darmaandoeningen (IBD) vooruit kan helpen.
 • HUB is een organisatie opgericht door de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

 

Samen met Novel Antibacterial Compounds and Therapies Antagonizing Resistance (NACTAR) werken aan nieuwe antibiotica en alternatieven voor antibioticagebruik (onderdeel van het NADP, mede opgericht door ministerie van VWS)

 • Binnen het samenwerkingsprogramma Novel Antibacterial Compounds and Therapies Antagonizing Resistance (NACTAR) slaan wetenschappers en het bedrijfsleven de handen ineen om in de behoefte aan nieuwe middelen en manieren om bacteriële infecties te bestrijden tegemoet te komen.
 • Pfizer heeft zich aan deze samenwerking gecommitteerd, financieel en in de vorm van kennis.
Samenwerkingspartners van Pfizer | Pfizer Nederland

Voorbeelden wereldwijd

 

Samen met WHO/ITI in de strijd tegen trachoom

Pfizer gaat tot 2025 door met haar donatieprogramma voor het antibioticum Zithromax® om zo te helpen om de oogziekte trachoom wereldwijd compleet uit te roeien.

Het geneesmiddelendonatieprogramma ondersteunt de uitgebreide wereldwijde gezondheidsstrategie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om trachoom te elimineren, wat een disproportioneel effect heeft op de armsten van de armen.

Al 20 jaar is Pfizer, in samenwerking met het International Trachoma Initiative (ITI) betrokken bij het uitroeien van ’s werelds belangrijkste oorzaak van blindheid als gevolg van een infectie.

 • Sinds het begin van het programma in 1998 zijn meer dan 100 miljoen mensen in 36 landen via het ITI behandeld.
 • Pfizer heeft sinds 1998 meer dan 705 miljoen doses antibioticum geleverd.
 • Het ITI is onderdeel van een wereldwijd netwerk waarin meer dan 100 partijen samenwerken.

 

Samen met UNICEF/Gavi Pneumo­kokken­vaccins beschikbaar maken voor de armste landen van de wereld

Pfizer heeft met UNICEF de afspraak gemaakt om voor ‘s werelds armste landen tot en met 2025 tot 740 miljoen doseringen van Pfizer ’s pneumokokkenvaccin te leveren. Deze overeenkomst garandeert de levering van het vaccin (voor $3.05 per dosering) tot en met 2025.

Gavi is een internationale organisatie die publieke en private sectoren samenbrengt met als gezamenlijk doel gelijke toegang tot nieuwe en onderbenutte vaccins te creëren voor kinderen die in de armste landen van de wereld wonen.

 • Eén op de twee doses pneumokokkenconjugaatvaccin die Pfizer distribueert gaat naar de armste landen ter wereld via zijn Gavi-partnerschap.
 • Tot op heden heeft Pfizer meer dan 300 miljoen doses van het vaccin verstrekt, waarmee elk jaar meer dan 20 miljoen baby’s in Gavi-landen worden beschermd.

 

Samen met Bill & Melinda Gates Foundation de toegang tot anticonceptie vergroten

Via een samenwerking van Pfizer met de Bill & Melinda Gates Foundation en de Stichting Children’s Investment Fund helpen we in enkele van ‘s werelds armste landen voor vrouwen die de meeste behoefte hebben aan anticonceptiemogelijkheden de toegang tot langwerkende anticonceptie te verbeteren.

Voor erkende inkopers is het anticonceptiemiddel verkrijgbaar voor een vaste prijs van $0,85 per dosis.

 • In 2017 zijn er meer dan 16 miljoen injectoren geleverd aan 23 ontwikkelingslanden waarmee potentieel meer dan 4 miljoen vrouwen bereikt zijn.
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.