Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekten en aandoeningen waar we ons op richten

We zijn onophoudelijk op zoek naar medicijnen en vaccins die patiënten over de hele wereld ten goede zullen komen. Dat is onze rol - en expertise - in het zorgveld: dag in dag uit nieuwe, innovatieve geneesmiddelen ontwikkelen en beschikbaar maken voor de mensen die ze nodig hebben.

We zetten ons in om tegen 2025 tweehonderdvijfentwintig miljoen mensen te behandelen met baanbrekende behandelingen. 

Onze ambities zijn groot en onze productpijplijn is nog nooit zo sterk geweest. Revolutionaire medicijnen hebben de potentie om het leven in vele ziektegebieden te verrijken en te verlengen. Het is ons doel om het leven met een ziekte of aandoening fundamenteel te veranderen.

 

De aandachtsgebieden waar wij ons op richten zijn:

 • Zeldzame ziekte: pionieren in de wetenschap van doorbraken
  Hoewel ze ‘zeldzaam’ worden genoemd vanwege de kleinere omvang van individuele patiëntenpopulaties, komen zeldzame ziekten collectief vaak voor en is hun last voor de samenleving duizelingwekkend. 

  We streven ernaar om 's werelds toonaangevende innovator in zeldzame ziekten te zijn door baanbrekende wetenschap te bedrijven die een grote impact heeft op het leven van patiëntenpopulaties waar nu nog onvoldoende behandelingen voor zijn.
 • Interne geneeskunde: innoveren om miljoenen mensen te beïnvloeden
  Hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één. We zetten ons in om deze wereldwijde gezondheidsuitdagingen aan te pakken door potentiële therapieën te ontwikkelen om ziekteprogressie te behandelen, of te voorkomen, en de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.
 • Ontstekingsziekten & Immunologie: Bij de oorzaak aanpakken
  Veel patiënten met chronische ontstekingsziekten hebben toegang tot therapieën die alleen hun symptomen verlichten. We geloven dat we de oorzaak van deze slopende ziekten kunnen aanpakken door het op moleculair niveau te behandelen.
 • Kanker:  bestrijden met de snelheid van de wetenschap
  Volgens KWF zal 1 op de 3 mensen tijdens hun leven kanker ontwikkelen.1 Daarom is niets persoonlijker of urgenter dan ons doel om behandelingen te vinden voor deze dodelijke ziekten.
 • Vaccins: gebruikmaken van natuurlijke immuniteit
  Het beste moment om een virus of bacterie te stoppen is voordat het iemand kan besmetten. Vaccins kunnen uw lichaam een manier geven om een ziektekiem te identificeren en instructies over hoe het te verslaan - en mogelijk te voorkomen dat u anderen infecteert.
 • Anti-infectieuze middelen: nieuwe ‘wapens’ vinden
  Infectieziekten blijven een van de grootste zorgen voor de volksgezondheid over de hele wereld. Sinds ons pionierswerk rond penicilline in de jaren 1940, hebben we een sterke geschiedenis van het aanpakken van dit evoluerende risico.

Referentie
1. 10 symptomen die kunnen wijzen op kanker | KWF Kankerbestrijding

 

 

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.