
Digitale zorg en ontstekingsziekten
De digitalisering van de zorg is in een stroomversnelling geraakt. Je zult als patiënt vaker beeldbellen met je arts of zelfregie-apps gebruiken. Dit dossier over digitale zorg en ontstekingsziekten bevat artikelen die je bij deze ontwikkeling ondersteunen.
View more
Gesprekswijzer helpt patiënt en arts
Wanneer je reumatoïde artritis (RA) hebt, kom je regelmatig bij de reumatoloog. Maar hoe bereid je een gesprek goed voor? De Gesprekswijzer kan hierbij helpen. Ook voor mensen met IBD, PsA of axSpA kan de Gesprekswijzer gebruikt worden.
View moreOntstekingsziekten
We hebben webpagina’s over diverse ontstekingsziekten waar je als patiënt of zorgverlener artikelen vindt over het leven met die specifieke aandoening.
Bekijk de interactieve video over ‘Samen beslissen’ bij RA
‘Eczeem is niet alleen een huidprobleem’
Patrick Kemperman is dermatoloog en medeontwikkelaar van de Happi Huid app.
Interactieve video over samen beslissen
‘Gelukkig kunnen we steeds meer doen’
Reumatoloog Tom Huizinga vertelt over ontwikkelingen binnen de reumazorg en patiënten die samen met artsen behandeldoelen opstellen. “Samen beslissen is belangrijk voor mensen met een ziekte die ze hun hele leven hebben.”
‘Ik wil niet ziek zijn en hulp vragen’
Sandra heeft reumatoïde artritis. Toch werkt ze 32 uur per week.
Mensen met PsA praten niet over alle klachten
Luister naar de podcastserie ‘Licht Verteerbaar’
‘Licht Verteerbaar’ is de podcastserie over de invloed van IBD op het dagelijks leven. Hierin komen onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor patiënten, maar in de spreekkamer niet worden besproken.
Links naar patiënten- verenigingen
Bij patiëntenverenigingen vind je goede, objectieve informatie over jouw aandoening en kun je contact leggen met lotgenoten.
‘IBD zie je niet aan de buitenkant’
Café-eigenaar John heeft colitis ulcerosa en is daar bewust heel open over. “Dat kan ik andere patiënten aanraden. Als mensen weten wat het is, kunnen ze er ook begrip voor tonen.”