Ontstekingsziekten

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen met een chronische ontstekingsziekte zoals reumatoïde artritis, IBD of artritis psoriatica. Wij willen ontstekingsziekten leefbaar maken. Naast geneesmiddelen ontwikkelen we hulpmiddelen die mensen bij hun dagelijks leven ondersteunen.

Lees meer

Digitale zorg en ontstekingsziekten

Digitale zorg en ontstekingsziekten

De digitalisering van de zorg is in een stroomversnelling geraakt. Je zult als patiënt vaker beeldbellen met je arts of zelfregieapps gebruiken. Dit dossier over digitale zorg en ontstekingsziekten bevat artikelen die je bij deze ontwikkeling ondersteunen.

View more
Gesprekswijzer helpt patiënt en arts

Gesprekswijzer helpt patiënt en arts

Wanneer je reumatoïde artritis (RA) hebt, kom je regelmatig bij de reumatoloog. Maar hoe bereid je een gesprek goed voor? De Gesprekswijzer kan hierbij helpen. Ook voor mensen met IBD of PsA bestaat een Gesprekswijzer.

View more
View more

Bent u een arts of

zorgprofessional?

Log hier in

Ontstekingsziekten

We hebben webpagina’s over diverse ontstekingsziekten waar je als patiënt of zorgverlener artikelen vindt over het leven met die specifieke aandoening.

View more

‘Een nieuwe tijd vraagt om nieuwe oplossingen’

Fleur Dorgelo van Pfizer legt uit waarom digitale zorg juist in deze tijd belangrijk is.

View more

Interactieve video over samen beslissen

Samen beslissen over je IBD-behandeling doe je samen met je MDL-arts of verpleegkundige. Maar hoe pak je dat aan? Bekijk de interactieve video over ‘Samen beslissen’. Kruip in de huid van patiënt Daniëlle of Frans en kies stap voor stap kiezen hoe het gesprek verloopt.

View more

De rol van de patiëntenorganisatie

View more

‘Ik wil collega-artsen prikkelen en aan het denken zetten’

MDL-arts Maurice Lutgens presenteert een podcast over leven met IBD.

View more

‘Ik wil niet ziek zijn en hulp vragen’

Sandra heeft reumatoïde artritis. Toch werkt ze 32 uur per week.

View more

Mensen met PsA praten niet over alle klachten

Mensen met artritis psoriatica zeggen vaak tegen hun dokter dat ze tevreden zijn over hun behandeling, terwijl ze in de praktijk last hebben van diverse ziektesymptomen. Dat is een van de conclusies van internationaal onderzoek.

View more

‘Sporten is mijn medicijn’

Wat voor weer het ook is … Nora kan niets leukers bedenken dan hardlopen. Haar reumatoloog gaf het advies om te gaan rennen. Algauw merkte ze dat ze er veel energie van kreeg.

View more

‘Gelukkig kunnen we steeds meer doen’

Reumatoloog Tom Huizinga vertelt over ontwikkelingen binnen de reumazorg en patiënten die samen met artsen behandeldoelen opstellen. “Samen beslissen is belangrijk voor mensen met een ziekte die ze hun hele leven hebben.”

View more

Luister naar podcastserie ‘Licht Verteerbaar’

 

‘Licht Verteerbaar’ is de podcastserie over de invloed van IBD op het dagelijks leven. Hierin komen onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor patiënten, maar in de spreekkamer niet worden besproken.

Links naar patiënten- verenigingen

Bij patiëntenverenigingen vind je goede, objectieve informatie over jouw aandoening en kun je contact leggen met lotgenoten.

 

 

View more

‘IBD zie je niet aan de buitenkant’

 

Café-eigenaar John heeft colitis ulcerosa en is daar bewust heel open over. “Dat kan ik andere patiënten aanraden. Als mensen weten wat het is, kunnen ze er ook begrip voor tonen.”