Ontstekingsziekten

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen een chronische ontstekingsziekte zoals reumatoïde artritis, artritis psoriatica, axiale spondyloartritis (axSpa), inflammatoire darmziekten of eczeem. Wij willen ontstekingsziekten leefbaar maken. Naast geneesmiddelen ontwikkelen we ondersteunende informatie en materialen die mensen in hun dagelijks leven ondersteunen.

Lees meer

Digitale zorg en ontstekingsziekten

Digitale zorg en ontstekingsziekten

De digitalisering van de zorg is in een stroomversnelling geraakt. Je zult als patiënt vaker beeldbellen met je arts of zelfregie-apps gebruiken. Dit dossier over digitale zorg en ontstekingsziekten bevat artikelen die je bij deze ontwikkeling ondersteunen.

View more
Gesprekswijzer helpt patiënt en arts

Gesprekswijzer helpt patiënt en arts

Wanneer je reumatoïde artritis (RA) hebt, kom je regelmatig bij de reumatoloog. Maar hoe bereid je een gesprek goed voor? De Gesprekswijzer kan hierbij helpen. Ook voor mensen met IBD, PsA of axSpA kan de Gesprekswijzer gebruikt worden.

View more
View more

Bent u een arts of

zorgprofessional?

Log hier in

View more

Luister naar de podcastserie ‘Licht Ontvlambaar’

‘Licht Ontvlambaar’ is de podcastserie die dr. Pascal de Jong, reumatoloog, en Carla Schenk, communicatiespecialist, presenteren over allerlei relevante onderwerpen rondom behandelen van of leven met artritis.

Ontstekingsziekten

We hebben webpagina’s over diverse ontstekingsziekten waar je als patiënt of zorgverlener artikelen vindt over het leven met die specifieke aandoening.

View more

Bekijk de interactieve video over ‘Samen beslissen’ bij RA

View more

‘Na zoveel jaar vechten, wist ik eindelijk wat ik had’

Langzaam sluipen de klachten het leven van Arjan Atsma (47) in. Het duurt zeven jaar voordat hij de diagnose axiale SpA krijgt.

View more

Interactieve video over samen beslissen

Samen beslissen over je IBD-behandeling doe je met je MDL-arts of verpleegkundige. Maar hoe pak je dat aan? Bekijk de interactieve video over ‘Samen beslissen’. Kruip in de huid van patiënt Daniëlle of Frans en kies stap voor stap hoe het gesprek verloopt.

View more

‘Gelukkig kunnen we steeds meer doen’

Reumatoloog Tom Huizinga vertelt over ontwikkelingen binnen de reumazorg en patiënten die samen met artsen behandeldoelen opstellen.

View more

‘Eczeem is niet alleen een huidprobleem’

Patrick Kemperman is dermatoloog en medeontwikkelaar van de Happi Huid app.

View more

‘Ik wil niet ziek zijn en hulp vragen’

Sandra heeft reumatoïde artritis. Toch werkt ze 32 uur per week.

View more

Mensen met PsA praten niet over alle klachten 

Mensen met PsA (artritis psoriatica) zeggen vaak tegen hun dokter dat ze tevreden zijn over hun behandeling, terwijl ze in de praktijk toch nog vaak last hebben van diverse ziektesymptomen.

View more

De rol van de patiëntenorganisatie

View more

‘Ik wil collega-artsen prikkelen en aan het denken zetten’

MDL-arts Maurice Lutgens presenteert een podcast over leven met IBD.

View more

Luister naar de podcastserie ‘Licht Verteerbaar’

 

‘Licht Verteerbaar’ is de podcastserie over de invloed van IBD op het dagelijks leven. Hierin komen onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor patiënten, maar in de spreekkamer niet worden besproken.

Links naar patiënten- verenigingen

Bij patiëntenverenigingen vind je goede, objectieve informatie over jouw aandoening en kun je contact leggen met lotgenoten.

View more

‘IBD zie je niet aan de buitenkant’

 

Café-eigenaar John heeft colitis ulcerosa en is daar bewust heel open over. “Dat kan ik andere patiënten aanraden. Als mensen weten wat het is, kunnen ze er ook begrip voor tonen.”

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.