Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijd is leven

 | 

Het is een belangrijke tijd van het jaar voor de wereldwijde kankergemeenschap. De reden hiervoor is de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology (ASCO) die momenteel aan de gang is. ASCO is een wereldwijde bijeenkomst van professionals die zorgen voor mensen met kanker. Er worden maar liefst meer dan 40.000 professionals uit de hele wereld verwacht in Chicago.

Tijdens deze grote bijeenkomst worden de nieuwste wetenschappelijke gegevens en klinische ontwikkelingen gedeeld. In totaal zijn dit er meer dan 5.000. Oftewel, het is een spannende tijd omdat al deze gegevens hoop bieden aan de miljoenen mensen over de hele wereld die te maken hebben met kanker - van oncologische onderzoekers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg tot patiënten en zorgverleners. We weten dat er ook veel Nederlanders in de oncologiegemeenschap actief betrokken zijn bij deelname aan deze bijeenkomst, inclusief onze eigen collega's. Allemaal luisteren, leren en delen ze kennis om anderen te helpen de verschrikkelijke diagnose kanker te bestrijden.

Eva siegrist

Pfizer zet zich al lang in voor het ondersteunen van de kankergemeenschap in Nederland. We erkennen de veerkracht en moed van patiënten en hun dierbaren, evenals die van de behandelende professionals die onvermoeibaar werken om de zorg rondom de behandeling van kanker te continu verder te verbeteren.

Kankerstatistieken in Nederland schetsen een beeld van zowel uitdaging als hoop. Volgens KWF werd er in 2023 bij 128.000 patiënten kanker vastgesteld, dat zijn er 2.000 meer dan in 2022.1 De groep Nederlanders die leeft met en na kanker is hiermee gegroeid naar ruim 900.000.1 Van de 170.112 personen die in 2022 in Nederland overleden, stierven 47.506 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren.2

Dit zijn niet zomaar wat getallen. Dit zijn wij en de mensen van wie we houden. Daarom is niets persoonlijker of urgenter dan ons doel om behandelingen te vinden voor deze dodelijke ziekten.

Gelukkig is er ook hoop. Naarmate de behandelingen voor kanker verbeteren, leven meer mensen langer met kanker. Veel kankers kunnen nu gedurende lange tijd onder controle worden gehouden of worden behandeld. Dit betekent dat sommige soorten kanker nu worden gezien als chronische ziekten.3 En hoewel de overlevingskansen zijn verbeterd, eindigt de reis niet altijd met remissie (het (tijdelijk) wegblijven of verminderen van ziekteverschijnselen). Overlevenden worden vaak geconfronteerd met voortdurende fysieke, emotionele en financiële/werk uitdagingen.

‘Naarmate de behandelingen voor kanker verbeteren, leven meer mensen langer met kanker.’

Helaas hebben we nog geen manier gevonden om alle vormen van kanker te voorkomen of te genezen, dus het is van vitaal belang dat we luisteren naar mensen die met deze ziekten leven en hen ondersteunen met een holistische benadering van kankerzorg. Pfizer zet zich in om deze ondersteuning te bieden, van samenwerking met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om hen te helpen voldoen aan de behoeften van mensen met kanker, tot het gebruik van digitale technologie om patiënten in staat te stellen meer te weten te komen over hun eigen ziekte en behandelingsopties en om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Pfizer maakt ook gebruik van Real World Evidence (RWE) om de lessen uit onze gerandomiseerde onderzoeken aan te vullen, de toegang te verbeteren, de besluitvorming over behandelingen te vergemakkelijken en het gebruik van reeds goedgekeurde geneesmiddelen uit te breiden. We zetten ons ook in om het bewustzijn en begrip bij zorgverleners en regelgevers te vergroten over de waarde van RWE bij het ondersteunen van de toegang van patiënten tot innovatieve behandelingen.
 

Sneller elke laatste patiënt bereiken

Maar nieuwe geneesmiddelen redden geen levens als ze niet bij de mensen terechtkomen die ze nodig hebben. We werken in de kankergemeenschap met alle betrokken zorgpartijen samen om aan de behoeften van patiënten te voldoen. En om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot optimale zorg bij kanker- ongeacht wie je bent of waar je woont.
 

Tijd is leven - elke dag telt

Wij geloven dat tijd leven is. Voor patiënten die wachten op doorbraken, telt elke dag. Net als al die andere 40.000 bezoekers aan ASCO rusten niet voordat de ziekte kanker is uitgeroeid.

 

1.https://www.kwf.nl/nieuws/128000-nieuwe-kankerpatienten-in-2023-diagnose-vaker-vroeg-gesteld
2.https://www.vzinfo.nl/ranglijsten/sterfte#:~:text=Van%20de%20170.112%20personen%20die,van%20de%20totale%20sterfte%20verantwoordelijk
3.Cancer as a chronic disease | Canadian Cancer Society: https://cancer.ca/en/living-with-cancer/life-after-treatment/cancer-as-a-chronic-disease (Accessed on May 15, 2024)

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.