Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Alles over corona

Op de hoogte blijven van corona-ontwikkelingen  

Het zijn onzekere tijden. We zitten middenin in de coronapandemie en het is onduidelijk hoe lang die nog zal duren. Medewerkers van Pfizer werken dag in dag uit keihard om een oplossing te vinden voor deze wereldwijde crisis. Wij willen je graag op de hoogte houden van nieuws op het gebied van corona, onder meer over onze inzet om een potentieel mRNA-vaccin te ontwikkelen. Al deze artikelen hebben we verzameld in een coronadossier. 

Corona

Pfizer werkt met andere geneesmiddelenbedrijven, biotechbedrijven, overheden en universiteiten op diverse manier aan oplossingen voor de wereldwijde coronacrisis. In samenwerking met het Duitse bedrijf BioNTech wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een potentieel mRNA-vaccin. 
 

Vier varianten 

De komende periode worden vier varianten van het potentiele vaccin getest op proefpersonen. Eerst op kleine schaal bij gezonde mensen. Daarna volgt onderzoek bij mensen in risicocategorieën, zoals ouderen en chronisch zieken. Ondertussen wordt er gewerkt aan manieren om een kandidaat-vaccin op grote schaal te kunnen gaan produceren. Tegelijkertijd wordt door Pfizerwetenschappers gezocht naar behandelmethoden voor mensen die al geïnfecteerd zijn met het coronavirus. Maar ook deelt Pfizer onderzoeksdata die wetenschappers van andere bedrijven mogelijk verder helpen in de zoektocht naar vaccins en behandelingen tegen het coronavirus COVID-19. 

De komende periode worden vier varianten van het potentiele vaccin getest op proefpersonen.

Het dossier bevat diverse artikelen over deze onderwerpen. En er komen diverse vooraanstaande Pfizermedewerkers aan het woord. Zij vertellen hoe geneesmiddelenonderzoek in zijn werk gaat. En ook vertelt een Pfizercollega over een project dat hij met anderen gestart is om een online en ‘printbaar’ boekje te maken voor nabestaanden en geliefden van coronapatiënten die op de IC belanden maar daar geen bezoek mogen ontvangen. 
Verder vertelt Gerald van Grunsven, hemofiliepatiënt en toptafeltennisser, over het uitstel van de Paralympics waarvoor hij jarenlang keihard trainde. 

Waarom anderhalve meter afstand houden belangrijk is

In het dossier vind je daarnaast artikelen waarin wordt uitgelegd waarom anderhalve meter afstand houden belangrijk is, hoe het kan dat we massaal aan het hamsteren sloegen toen de eerste coronamaatregelen werden genomen en hoe je op een goede manier je handen wast.

Corona-update

De ontwikkelingen in de wereld op coronagebied gaan snel en ook is er vanuit Pfizer regelmatig nieuw coronanieuws te melden, zoals over ontwikkelingen op onderzoeksgebied. We zullen daarom regelmatig nieuwe verhalen plaatsen in het coronadossier. Al hopen wij net als iedereen dat het dossier snel overbodig wordt, omdat er een werkend vaccin en effectieve behandelingen worden gevonden om het virus op die manier onder controle te brengen.  

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.