Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Dennis de Mik

Medicijnen die morgen al het verschil in het leven van mensen kunnen maken

Als mensen mij vragen wat ik doe, dan vertel ik altijd - vol trots - dat ik mij inzet om de nieuwe medicijnen van Pfizer bij mensen te krijgen. Mijn functie heet ‘Launch Excellence Lead’. In het Nederlands zeg ik wel eens dat ik de ‘lanceerdirecteur’ van Pfizer ben. 

In mijn carrière heb ik inmiddels meerdere medicijnen vanuit het onderzoek en ontwikkelingsproces naar de Nederlandse patiënt mogen brengen. Middelen tegen kanker, ontstekings- en infectieziekten en meest recent ook de middelen van Pfizer tegen en bij COVID-19.
 

Dennis de Mik

Mijn kracht zit in het kunnen uitleggen van de wetenschap in de context van de zorg. Een beetje scheikunde, biologie gemengd met geneeskunde en farmacie. 

De rol van geneesmiddelen in de zorg is een belangrijke. Door het lichaam te begrijpen kun je op zoek naar stoffen, eiwitten of therapieën die het ziekteproces beïnvloeden. Het liefste stoppen we processen die op hol geslagen zijn, of zetten we processen juist aan als die tot stilstand gekomen zijn. Elk middel heeft zijn eigen verhaal. In alle jaren van onderzoek krijgen we een beeld van de toepasbaarheid van het middel, dit doen we samen met wetenschappers in binnen- en buitenland.

Ik ben trots op alle teams met wie ik samenwerk, mijn mantra is dan ook “lanceren doen je samen”.

Dan begint mijn werkveld, het zoeken naar de aansluiting met het Nederlandse behandellandschap en daarbij dan zo goed mogelijk aansluiten. Op die manier komen de behandelingen die wij ontwikkelen terecht bij de juiste patiënt, op de juiste plek op het juiste moment.

Ik ben trots op alle teams met wie ik samenwerk, mijn mantra is dan ook “lanceren doen je samen”. Als we ons inzetten voor ons doel, doorbraken bij die de levens van mensen veranderen, kunnen we echt een verschil maken. Dat hebben we bijvoorbeeld bij COVID-19 laten zien. 
 

Het was een bijzondere tijd om mee te maken. Vanuit veel opzichten. Corona had niet alleen impact op de maatschappij, maar ook op mijn eigen leven. Zo werd, om maar een voorbeeld te noemen, de eerste schooldag van mijn jongste met een half jaar uitgesteld door de sluitingen. 

Maar ook op het werk. De energie die door het bedrijf trok toen we de resultaten van het klinisch onderzoek zagen, was waanzinnig. Maar ook toen we hoorden dat we binnen enkele weken de volledige logistieke keten opgezet moesten hebben voor al die vaccins. Was een enorme uitdaging. Dat met een team voor elkaar krijgen, da’s ook een prestatie. 

Naast het werk heb ik een eigen praktijk als rouwbegeleider en doe ik vrijwilligerswerk in het enige jongerenhospice van Nederland, Xenia, te Leiden. In mijn vrije tijd ben ik gek op motorrijden en besteed ik tijd aan mijn gezin en vrienden.

Dennis de Mik
Dennis de Mik, Launch Excellence Lead, Pfizer Nederland
Lees de blogs van Dennis de Mik