Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Geert Hendrikx

Een leuk en uitdagend werkveld

Een geneesmiddelenbedrijf is allang niet meer alleen de ontwikkelaar en fabrikant van medicijnen. We vervullen steeds meer de functie van kennisinstituut en partner in de zorg. Ik vind het fantastisch om daar deel van uit de maken.

Er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen binnen zowel de klinische wereld als binnen het bedrijfsleven. Dat maakt dat dit een ontzettend leuk en uitdagend veld is om als je medisch adviseur in te bewegen.

Als medisch adviseur bij de afdeling interne geneeskunde werk ik veel samen met artsen binnen verschillende disciplines. En daarbij vertaal ik de laatste ontwikkelingen in de kliniek door naar het bedrijf en andersom. Als die samenwerking goed verloopt, heeft de patiënt hier uiteindelijk profijt van.

Hoe ik bij Pfizer terecht ben gekomen? Na mijn studie biomedische wetenschap ben ik gepromoveerd op het onderwerp cardiovasculaire beeldvorming. Het ontwikkelen en testen van nieuwe tracers (signaalstoffen die herkend kunnen worden door verschillende beeldvormingsapparaten) om de omvang van schade door hart- en vaatziekten, maar ook het effect van therapie, te meten, vond ik fascinerend.

Geert Hendrkx

Maar hoewel basaal onderzoek de hoeksteen is van iedere doorbraak binnen de geneeskunde, wilde ik toch dichter bij deze doorbraak staan. Uiteindelijk wil je zien dat je inspanningen leiden tot verbeteringen voor de patiënt. Verbetering is hierbij een breed begrip waaraan meerdere factoren bij kunnen dragen. Nieuwe medicatie, studies, maar ook het verbeteren van bestaande of opzetten van nieuwe zorgtrajecten zijn hiervan voorbeelden.

Ben ik alleen maar aan het werk? Nee hoor, in mijn vrije tijd lig ik graag in het zwembad voor een waterpolo-training of wedstrijd, zoek ik mijn vrienden op of loop ik lekker naar het strand om uit te waaien!

Schroom niet om contact op te nemen, we praten graag over zorgverbetering. En we leggen dan ook met plezier uit hoe we hierbij kunnen helpen!

Geert Hendrikx
Geert Hendrikx , Medisch adviseur Interne Geneeskunde
Lees de blogs van Geert Hendrikx