Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Wetenschap wint: gentherapie’

Wetenschap wint uiteindelijk altijd. Daar zijn we bij Pfizer van overtuigd. Wij willen wetenschappelijke doorbraken bereiken en daarmee de levens van patiënten veranderen. Daarom houden we ons ook bezig met het onderzoek en de ontwikkeling van gentherapie. In een korte film laten we zien wat we doen, waarom we dat doen en hoe.

De film laat je zien dat zeldzame ziekten helemaal niet zo zeldzaam zijn. Wereldwijd zijn er meer dan 400 miljoen mensen met een zeldzame, vaak erfelijke ziekte. Deze worden veroorzaakt door een fout in je genen. Met gewone geneesmiddelen kun je zo’n genetische fout niet herstellen, maar hooguit de ziektesymptomen bestrijden.

Voor heel veel zeldzame, erfelijke ziekten bestaat bovendien nog helemaal geen geneesmiddel. Wetenschappers denken dat gentherapie voor een aantal zeldzame, erfelijke ziekten wél een geneesmiddel kan zijn. Ook bij Pfizer zijn we ervan overtuigd dat gentherapie een oplossing kan zijn.  Omdat je daarmee niet symptomen behandelt, maar echt de oorzaak aanpast. Doordat je met gentherapie foute of missende genen vervangt door gezonde of aangepaste genen.
 

Bekijk de film ‘Wetenschap wint: gentherapie’

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.