Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken als je ziek bent

leestijd: 2 minuten

Als je ziek bent of wanneer iemand in je omgeving ziek wordt, is één ding belangrijk: zo snel mogelijk weer een normaal leven kunnen leiden. Geneesmiddelen kunnen hierbij helpen, maar voor mensen zijn andere zaken zoals werkbehoud ook enorm belangrijk. In het dossier Werk en Ziek zijn artikelen te vinden over Werk en Ziek zijn voor werknemers, werkgever en zorgprofessionals.

Bij Pfizer als geneesmiddelenbedrijf staat de patiënt centraal. We willen bijdragen aan het totale welzijn van mensen en daar hoort kunnen (blijven) werken ook bij.

Daarom is Pfizer één van de grote organisaties die zich hebben aangesloten bij Fit for Work, een platform zich inzet voor werkbehoud van mensen met een ziekte.


Kwart verliest zijn baan

Jaarlijks krijgen bijvoorbeeld 45.000 werknemers te horen dat ze kanker hebben. Uit onderzoek blijkt dat het gros van hen zou willen blijven werken. Toch verlies een kwart van hen zijn baan.

Dit probleem is niet eenvoudig of op één niveau op te lossen. Fit for Work ontplooit daarom initiatieven op verschillende niveaus: werknemers en werkgevers, zorgprofessionals en de politiek.

‘We vinden het belangrijk dat mensen kunnen blijven werken’

Daarnaast realiseert Pfizer zich goed dat ook haar eigen werknemers patiënt kunnen worden. ’’Wij vinden het heel belangrijk dat mensen kunnen blijven werken als dat belangrijk voor hen is’’, zei Wiebke Rieb, algemeen directeur van Pfizer tijdens de uitreiking van het Caring Company-certificaat door Tweede Kamerlid Steven Steven van Weyenberg (D66).

Pfizer was het eerste bedrijf dat het certificaat kreeg als bewijs van goed werkgeverschap voor mensen die kanker of een andere ernstige chronische aandoening hebben.

De artikelen in het dossier Werk en Ziek gaan onder meer over het Caring Company Certificaat, Fit for Work, mensen met een chronische aandoening die over werk en ziek zijn vertellen en arbeidsgeneeskundige Desiree Dona die mensen met kanker helpt bij werkvraagstukken.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.