Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Marc Kaptein

Ik ben arts en sinds 2016 werkzaam als medisch directeur bij Pfizer

Ik ben verantwoordelijk voor het beschikbaar krijgen, maken en houden van nieuwe geneesmiddelen voor kleine en grotere groepen patiënten. In die zin ’zie’ ik dus nog steeds patiënten.

Streven van Marc Kaptein

Het is geen sinecure om geneesmiddelen te ontwikkelen en uiteindelijk goedgekeurd te krijgen. De eisen die aan nieuwe geneesmiddelen worden gesteld wat betreft de werkzaamheid en de veiligheid zijn (terecht) streng. Bovendien moet de productie en distributie van geneesmiddelen aan strikte voorwaarden voldoen. Dat maakt het werk leuk; er gaat geen dag voorbij zonder een probleem waarvoor we een, soms creatieve, oplossing moeten vinden! 

De uitdagingen in de farmaceutische sector zijn zo complex dat teamwork geen luxe maar een vereiste is. Alleen met ‘combined brainpower’ komen we tot succes. Dat zijn ook de momenten op mijn werk dat ik trots ben op het team. Eerlijk gezegd is het thuis niet anders, ook daar krijgt Team Erickson-Kaptein het alleen samen gerooid. 

Naast mijn werk ben ik vrijwilliger in een aantal organisaties. Ik ben met veel plezier voorzitter van de beroepsvereniging voor farma professionals in Nederland. Meer dan 800 enthousiaste leden die samen professionele, hoogwaardige events organiseren. Verder ben ik actief op de school van mijn jongste dochter waar ik mede de ‘kers op de taart’ activiteiten voor de leerlingen organiseer. Ten slotte maak ik regelmatig mijn hoofd leeg en mijn accu vol door een paar uur te wielrennen. Prachtige sport, ik kan niet zonder!

Blog Marc
Marc Kaptein, medisch directeur Pfizer Nederland 
Lees de blogs van Marc Kaptein