Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcast: Muziek op de IC

Infectieziekten Podcast

Ellen Smit, internist-intensivist Spaarne ziekenhuis en medeoprichtster van Muziek op de IC is te gast bij Dylan de Lange, internist-infectioloog UMC Utrecht en Bob Krijnen, innovator-presentator Medical Innovation Company. 

Muziek op de IC was een onontgonnen gebied maar het krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht, zowel in de media als in de medische wereld. Musici worden er speciaal voor opgeleid. Het MusIC project, dat met een pilot startte vanuit een unieke samenwerking tussen het Spaarne Gasthuis en UMC Utrecht, wordt inmiddels uitgerold over heel Nederland. 

Je wordt weer een beetje mens

Een mens is niet alleen een ziektebeeld, er komt meer bij kijken. De hulp bij het herstel is niet alleen afhankelijk van medicamenten, maar juist ook de aandacht voor het systeem, het brein, en de rust in de omgeving. Wat is de toegevoegde waarde van muziek op de intensive care afdeling? Welke positieve effecten kan deze mensgerichte zorg hebben op de patiënt? En hoe ervaren de familie en IC-medewerkers deze nieuwe vorm van afleiding? Luister naar Ellen tijdens deze 40 minuten durende podcast en ontdek waarom muziek als niet-medicamenteuze interventie zo bijzonder kan zijn.

SpotifyApple

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.