Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicole Salverda

Ik was, en ben nog steeds, geobsedeerd door gedrag mensen

Na het behalen van een Master in Consumentenwetenschappen aan de Wageningen University ben ik vrijwel direct de farmaceutische industrie ingerold. Ik was, en ben nog steeds, geobsedeerd door gedrag mensen. Waarom doen we wat we doen en hoe kunnen we keuzes beïnvloeden. Ik wilde kennis in de praktijk brengen in een sales functie. Die eerste sales functie was bij Pfizer. 

 

Daarna volgden functies in marketing en business development, zowel binnen Nederland als een groot deel van mijn werkende leven in Azië, waar ik bijna 20 jaar gewoond en gewerkt heb.

Door die lange periode buiten Nederland weet ik inmiddels heel goed wat ik belangrijk vind in het werk dat ik doe. Innovaties die het leven van mensen beter maken en deze ook daadwerkelijk bij hen krijgen. Dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. 
Innovatie is een woord dat in verschillende delen van de wereld anders gezien wordt. In veel landen in Azië is het belangrijk dat een product betrouwbaar is en voorzien van de juiste grondstoffen. Dit is iets wat hier in Nederland heel gewoon is. Maar nagemaakte geneesmiddelen, die niets doen, is in Azië een serieus probleem. Er overlijden daar bijvoorbeeld mensen omdat er helemaal geen werkzame stof in hun geneesmiddel zit.1 Dat wel goed regelen, en daarmee levens redden, is waar ik voor sta.

In Europa is alles weer anders. Innovatie gaat hier over de nieuwste geneesmiddelen en zorgdragen voor toegang voor alle mensen die deze middelen nodig hebben.

Ook dat is waar ik voor sta en waar ik mijn dagelijkse drive uit haal. 
Ook op een andere manier wil ik mensen beter maken. Ontwikkelen van teams en werknemers. Zorgen dat ze het beste uit zichzelf halen. Voor de maatschappij, het zorgsysteem maar ook voor zichzelf. Het voelt goed om een bijdrage te leveren en impact te hebben.

Naast een opleiding in Wageningen heb ik mij nog meer bedrijfskundig georiënteerd via opleidingen aan University of Asia and the Pacific en INSEAD. Om mensen nog beter te begeleiden en ondersteunen ben ik ICF-certified-coach. In 2023/2024 zal ik deelnemen aan de Masterclass Nieuwe Zorg.

Naast mijn werk geniet ik van sporten en hoop in 2024 weer de marathon van Rotterdam te lopen. Verder besteed ik mijn vrije tijd zoveel mogelijk met familie en vrienden.  
 

Referentie:

  1. https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/substandard-and-falsified-medical-products-scope-scale-and-harm
Nicole Salverda
Nicole Salverda , COVID19 & Primary Care Director
Lees de blogs van Nicole Salverda