Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

500 miljoen doses voor donatie aan armste landen

10 juni 2021

10 juni 2021 - Pfizer en BioNTech SE hebben vandaag (10 juni) plannen aangekondigd om de Amerikaanse overheid tegen een non-profitprijs 500 miljoen doses van het COVID-19-vaccin van de bedrijven te verstrekken, 200 miljoen doses in 2021 en 300 miljoen doses in de eerste helft van 2022, ter verdere ondersteuning van de multilaterale inspanningen om de golf van infecties in vele delen van de wereld aan te pakken en de pandemie te helpen beëindigen. De regering zal op haar beurt de doses Pfizer/BioNTech-vaccin doneren aan lage- en lagere-middeninkomenslanden en organisaties die hen ondersteunen.

  • Amerikaanse regering koopt tegen non-profitprijs 200 miljoen doses in 2021 en 300 miljoen in de eerste helft van 2022
  • De doses zullen via de COVAX-faciliteit worden gedoneerd aan ongeveer 100 landen met een laag of gemiddeld inkomen, waaronder landen in de Afrikaanse Unie
  • Inspanningen maken deel uit van de recente belofte van de bedrijven om twee miljard doses te doneren om wereldwijd gelijke toegang tot het vaccin te garanderen.

Als onderdeel van het plan zullen de Verenigde Staten de vaccindoses toewijzen aan 92 landen en economieën met lage en lagere middeninkomens zoals gedefinieerd door Gavi's COVAX Advance Market Commitment (AMC) en de 55 lidstaten van de Afrikaanse Unie. De Amerikaanse regering en Pfizer/BioNTech zullen met COVAX samenwerken om ervoor te zorgen dat deze vaccins op de meest efficiënte en billijke manier aan de gespecificeerde landen over de hele wereld worden geleverd.

Deze doses maken deel uit van de eerder aangekondigde belofte van Pfizer en BioNTech om in de komende 18 maanden twee miljard doses van het COVID-19-vaccin te leveren aan landen met lage en middeninkomens.

‘Ons partnerschap met de Amerikaanse regering zal helpen om honderden miljoenen doses van ons vaccin zo snel mogelijk naar de armste landen in de wereld te brengen.’

"Ons partnerschap met de Amerikaanse regering zal helpen om honderden miljoenen doses van ons vaccin zo snel mogelijk naar de armste landen in de wereld te brengen. COVID-19 heeft iedereen, overal, getroffen en om de strijd tegen deze pandemie te winnen, moeten we zorgen voor snelle toegang tot vaccins voor iedereen. Ik wil president Biden bedanken voor zijn leiderschap in het beschermen van de minst bevoorrechte van onze wereldwijde buren," zei Albert Bourla, voorzitter en Chief Executive Officer van Pfizer. "Eerlijke en rechtvaardige verdeling is sinds de eerste dag onze ‘North Star’ geweest en we zijn er trots op dat we onze bijdrage kunnen leveren aan het helpen vaccineren van de wereld, een enorme maar een haalbare onderneming."

"Als ontwikkelaar van vaccins voelden wij de plicht om een goed verdragen en zeer effectief vaccin te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd. De overeenkomst van vandaag benadrukt dat de gezamenlijke inspanningen van de private en de publieke sector oplossingen bieden om deze pandemie te helpen beëindigen," aldus Ugur Sahin, M.D., CEO en mede-oprichter van BioNTech. "We zetten ons ook in voor het realiseren van duurzame oplossingen door het ondersteunen van de oprichting van productienetwerken op verschillende continenten. Onze eerste stap is de oprichting van ons regionale hoofdkantoor voor Zuidoost-Azië in Singapore, dat ook mRNA-productiecapaciteiten zal omvatten voor regionale en wereldwijde levering. Het is ons doel om onze gepatenteerde mRNA-technologie in te zetten om de gezondheid van mensen over de hele wereld te helpen verbeteren."

De leveringen van de 200 miljoen doses beginnen in augustus 2021 en gaan door tot het einde van het jaar. De 300 miljoen doses voor 2022 zullen tussen januari en eind juni 2022 worden geleverd. De Amerikaanse regering heeft ook de optie voor extra doses in 2022. Het plan is om de doses die door de Amerikaanse overheid worden gekocht, te produceren in de Amerikaanse faciliteiten van Pfizer. De in de Verenigde Staten gevestigde vestigingen die betrokken zijn bij de productie van het COVID-19 vaccin zijn Kalamazoo, MI, Andover, MA, Chesterfield, MO, Groton, CT, en McPherson, KS.

Tot op heden hebben Pfizer en BioNTech 700 miljoen doses verscheept naar meer dan 100 landen of gebieden over de hele wereld. De bedrijven hebben directe leveringsovereenkomsten met 122 landen en er zijn besprekingen gaande met nog veel meer landen over de levering van het COVID-19 vaccin van de bedrijven. Op basis van de huidige prognoses verwachten Pfizer en BioNTech tot 3 miljard doses van het COVID-19-vaccin te kunnen produceren in 2021. De productiecapaciteit is consistent gegroeid als gevolg van voortdurende verbeteringen aan de toeleveringsketen van het vaccin, waaronder het uitbreiden van bestaande faciliteiten, het toevoegen van meer leveranciers en het aantrekken van extra Pfizer/BioNTech locaties en contractfabrikanten over de hele wereld om het vaccin te produceren.

‘Het is ons doel om onze gepatenteerde mRNA-technologie in te zetten om de gezondheid van mensen over de hele wereld te helpen verbeteren.’

Pfizer en BioNTech hebben een bestaande overeenkomst voor het leveren van vaccindoses aan de COVAX-faciliteit, een initiatief dat is opgezet door Gavi, de Vaccine Alliance, de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en dat is bedoeld om regeringen vroegtijdig toegang te geven tot een brede portfolio van COVID-19-kandidaatvaccins met behulp van een reeks technologieplatforms, geproduceerd door meerdere fabrikanten over de hele wereld. Pfizer/BioNTech doses die via COVAX zijn toegewezen, hebben landen in elke regio van de wereld bereikt, waaronder Rwanda, Zuid-Korea, Colombia, Peru, Cabo Verde, Tunesië, Angola, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, Moldavië, El Salvador, Mongolië, de Maldiven, Bosnië en Herzegovina, Georgië, Oekraïne, Bolivia, Kosovo, Bhutan, Bangladesh, Laos, Pakistan en de Filippijnen. Leveringen aan 47 landen en gebieden over de hele wereld zijn gepland tot juni 2021 als onderdeel van de COVAX tweede ronde toewijzing van Pfizer/BioNTech COVID-19 Vaccin doses.

Via zowel Pfizer als The Pfizer Foundation* zijn een aantal andere innovatieve hulpinspanningen ondersteund, waaronder:

 

  • Samenwerking met het International Rescue Committee en het Jordaanse Ministerie van Gezondheid om essentiële primaire gezondheidsdiensten en vaccinaties te leveren aan vluchtelingen in Jordanië;
  • Samenwerking met de UPS Foundation, die vriezers schenkt aan landen die hulp nodig hebben bij het uitbouwen van hun capaciteit voor ultra-koude-ketens; en
  • Samenwerking met Zipline via financiering en technische expertise, om een leveringsoplossing te ontwerpen en te testen waarmee alle COVID-19-vaccins veilig en doeltreffend kunnen worden gedistribueerd in moeilijk bereikbare gebieden van de landen waar Zipline actief is.

De Amerikaanse regering, de bedrijven en COVAX zullen het plan en verdere operationele details in de komende weken afronden. Het Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccin, dat gebaseerd is op de gepatenteerde mRNA-technologie van BioNTech, werd ontwikkeld door zowel BioNTech als Pfizer. BioNTech is de houder van de vergunning voor het in de handel brengen in de Europese Unie, en de houder van ‘emergency use authorizations’/vergunningen voor noodgebruik of gelijkwaardige vergunningen in de Verenigde Staten (samen met Pfizer), Canada en andere landen in afwachting van een geplande aanvraag voor ‘full marketing authorizations’/ volledige vergunningen voor het in de handel brengen in deze landen.

*De Pfizer Foundation is een liefdadigheidsorganisatie opgericht door Pfizer Inc. Het is een aparte juridische entiteit van Pfizer Inc. met verschillende wettelijke beperkingen.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.