Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Financial Times enquête over diversiteit onder leiders

3 december 2021

De Financial Times heeft zijn jaarlijkse Europese ranglijst van ‘Diversity Leaders’ gepubliceerd. Pfizer staat hierin op de 38e plaats, een significante prestatie in het licht van de immense uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt. Dit onafhankelijke onderzoek wordt nu al drie jaar uitgevoerd. Pfizer is elke keer, uit meer dan 11.000 onderzochte organisaties, in de top 850 bedrijven terecht gekomen en ieder jaar is onze positie gestegen.

Pfizer nieuws


Equity (gelijkwaardigheid) is een van de vier bedrijfswaarden bij Pfizer, die iedereen oproept om ervoor te zorgen dat alle collega's worden gezien, gehoord en een plek krijgen. In Europa is het omzetten van Equity in acties de rol van DICE (Diversity, Equity and Inclusion Council Europe), ondersteund door een netwerk van Colleague Resource Groups (CRG's). DICE heeft ook zeven werkgroepen die zich bezighouden met specifieke diversiteitsthema's - kleine teams van vrijwilligers uit verschillende regio's en bedrijfsfuncties. Zij gebruiken hun lokale kennis om wereldwijde Diversity, Equity en Inclusion strategieën toe te passen op een manier die het beste past bij de lokale nuances en gevoeligheden - essentieel in een regio die zo divers is als Europa.

Pfizer Chief DEI Officer, Ramcess Jean-Louis, zegt: "Inspanningen op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie zullen alleen succesvol zijn als het bedrijf er eigenaar van is. We hebben een sprong in de ranglijst gemaakt omdat we een ongelooflijke Diversity, Equity and Inclusion council (DICE) hebben die gegevens heeft gebruikt om hiaten te identificeren, oplossingen heeft ontwikkeld en heeft aangestuurd op verantwoording en vooruitgang richting onze doelen. Toen ik sprak met David Gallagher, Regional President en DICE Sponsor, zei hij: "We zijn trots op deze erkenning die de inspanningen van zoveel leiders en collega's weerspiegelt sinds we onze Diversity, Equity, and Inclusion Council Europe ongeveer 10 jaar geleden hebben gevormd."".

"De passie en motivatie van Pfizer is het leveren van doorbraken aan onze patiënten, en drie van de drijvende krachten hierachter zijn onze mensen, onze cultuur en onze waarden. Tot deze waarden behoort Equity, dat ervoor wil zorgen dat al onze collega's zich volledig kunnen ontplooien op het werk en in staat worden gesteld om hun potentieel te verwezenlijken," legt Antonio Bebba, DICE Operations Lead, uit. 

Alvine Trémoulet, die DICE van 2016 tot 2020 leidde, voegde hieraan toe: "De vooruitgang die we hebben geboekt en die blijkt uit de Financial Times-enquête, is mogelijk gemaakt door de voortdurende en onvermoeibare steun van onze huidige en vroegere sponsors, medevoorzitters, workstream-leiders en in-country collega resource group-leiders."

"Wij danken hen allen enorm voor hun bijdragen in de loop der jaren. We weten dat ze hun inspanningen zullen verdubbelen om de Financial Times-ranglijst van Pfizer volgend jaar en daarna te blijven verbeteren!"

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.