Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Mylan en Pfizer, een nieuwe voorvechter voor wereldwijde gezondheid

Mylan NV (Nasdaq: MYL) en Pfizer Inc. (NYSE: PFE) hebben op 29 juli 2019 een definitieve overeenkomst aangekondigd om Mylan te combineren met Upjohn - Pfizers geneesmiddelenafdeling, opererend met een hoofdkwartier vanuit China, die merkmedicijnen waarvan het patent is verlopen en generieke geneesmiddelen verkoopt - om zo een nieuw wereldwijd farmaceutisch bedrijf te creëren. 
 

Hiermee wordt een nieuwe voorvechter voor wereldwijde gezondheid gecreëerd die uniek gepositioneerd is om te voldoen aan de wereldwijde behoefte aan medicijnen.

  • Het samengaan:
    • levert een verbeterde wereldwijde schaal en geografisch bereik op, inclusief leidende posities in China en andere opkomende markten
    • combineert de duurzame, diverse en gedifferentieerde portfolio van Mylan met de vertrouwde, iconische merken van Upjohn
    • creëert een krachtig platform met de pijplijn en ‘supply chain’ van Mylan gecombineerd met de commerciële en medische infrastructuur en expertise van Upjohn
  • Robert J. Coury is benoemd tot Executive Chairman van het nieuwe bedrijf; Michael Goettler tot CEO en Rajiv Malik tot President

Het nieuwe bedrijf zal het vermogen van beide ondernemingen om de behoeften van patiënten te bedienen, transformeren en versnellen. Door twee zeer complementaire bedrijven samen te voegen, zullen de capaciteiten worden uitgebreid over meer dan 165 landen/markten.

Mylan biedt in vele regio's en in belangrijke therapeutische gebieden een gevarieerd portfolio, zoals het centrale zenuwstelsel en anesthesie, infectieziekten en cardiovasculaire aandoeningen, evenals een solide pijplijn, hoogwaardige productie en een uitstekende ‘supply chain’.

Upjohn brengt 20 van Pfizers meest iconische merken naar meer dan 100 landen over de hele wereld en biedt bewezen commercialiseringsmogelijkheden, waaronder leidende posities in China en andere opkomende markten.

Met de transactie kan het nieuwe bedrijf het geografische bereik van de bestaande brede productportfolio en toekomstige pijplijn van Mylan - inclusief aanzienlijke investeringen die zijn gedaan in complexe generieke geneesmiddelen en biosimilars - aanzienlijk uitbreiden in nieuwe groeimarkten waar Upjohn een bestaande verkoopinfrastructuur en lokale marktkennis heeft.

De combinatie zal leiden tot een duurzame, diverse en gedifferentieerde portfolio van geneesmiddelen op recept, complexe generieke geneesmiddelen, zonder recept verkrijgbare middelen en biosimilars ondersteund door commerciële en regelgeving expertise, een gevestigde infrastructuur, best-in-class R&D-mogelijkheden en hoogwaardige productie en ‘supply chain’ capaciteiten.

Ga voor meer informatie naar https://www.pfizer.com/news/hot-topics/a_new_champion_for_global_health