Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer en de Europese Commissie sluiten overeenkomst

Pfizer en de Europese Commissie sluiten productiereserveringsovereenkomst voor op mRNA gebaseerde vaccins om te helpen beschermen tegen toekomstige pandemieën.

30 juni 2023 — Pfizer heeft bekendgemaakt dat het een overeenkomst voor een reservering van productiecapaciteit is aangegaan met het European Health and Digital Executive Agency (HaDEA) van de Europese Commissie (EC). Dit akkoord biedt de Europese Unie (EU) toegang tot doses van een op mRNA gebaseerd vaccin als er een wordt ontwikkeld om bescherming te bieden tegen een toekomstige pandemieveroorzakende ziekte.

europese commissie

De overeenkomst is gericht op het bijdragen aan de toekomstige pandemische paraatheid van de EU. Het zorgt ervoor dat de productiecapaciteit actief blijft om de kloof tussen de initiële productie en voldoende vaccinlevering te helpen dichten in het geval van een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid voor de EU.

Voortbouwend op onze ervaring en leiderschap tijdens de COVID-19-pandemie, begrijpt Pfizer de dringende behoefte aan een betere pandemische paraatheid en planning. Er zijn daarom verschillende belangrijke stappen gezet om voorbereid te zijn op mogelijke toekomstige wereldwijde ziekte-uitbraken. Eerder zijn soortgelijke afspraken gemaakt tussen farmaceutische fabrikanten en landen wereldwijd om griep en andere vaccins te kopen.

Gezondheidsgelijkheid/‘health equity’ is onderdeel van de bedrijfswaarden van Pfizer en wij zetten ons in voor eerlijke toegang tot vaccins. Het bedrijf zal soortgelijke overeenkomsten met andere landen en multilaterale organisaties blijven nastreven, voortbouwend op de betrouwbaarheid en partnerschappen die zijn gesmeed tijdens de respons op de COVID-19-pandemie.

Pfizer en de Europese Commissie sluiten productiereserveringsovereenkomst

Pfizer exploiteert een van de grootste wereldwijde productienetwerken en meest geavanceerde toeleveringsketens in de innovatieve biopharma. In onze 174-jarige bestaansgeschiedenis hebben wij een wereldwijde toeleveringsketen opgebouwd die voorraden snel kan herverdelen, over de grenzen heen, om het aanbod te behouden en tegemoet te komen aan veranderende behoeften over de hele wereld. Binnen de toeleveringsketen van Pfizer kunnen bepaalde voorzieningen meervoudig uitgevoerd/ingevuld worden om zodoende de veerkracht te vergroten. Denk aan het aanhouden van extra voorraad, indien noodzakelijk het vergroten van het aantal werknemers en het gebruik van meerdere leveranciers om flexibiliteit in te bouwen.

De overeenkomst zal betrekking hebben op productiecapaciteit voor mRNA, vector- en eiwitgebaseerde vaccins.1 Naast Pfizer voor de mRNA-vaccins zijn de volgende vaccinfabrikanten geselecteerd:

  • Vectorgebaseerde vaccins: Bilthoven Biologicals B.V
  • Vaccins op basis van eiwitten: LABORATORIOS HIPRA S.A; CZ Vaccines en Laboratorio Reig Jofre SA

 

Referentie:

  1. Framework contract signed under EU4Health to guarantee a fast response to future health crises (europa.eu)
Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.