Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer fietst mee met de Tour de Rotterdam

2 minuten

21 juni 2018 - De Erasmus MC - Tour de Rotterdam vindt op zaterdag 23 juni voor de 8e keer plaats. Het fietsevenement verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. De editie in 2018 staat in het teken van ‘Samen maken we kanker kansloos’. Samen de strijd aangaan voor een betere behandeling van kanker; het dichterbij brengen van therapie op maat.

Samen de strijd aangaan voor een betere behandeling van kanker; het dichterbij brengen van therapie op maat. De  deelnemersopbrengsten komen ten goede aan het onderzoek. Pfizer sponsort de tocht en komt met 18 collega’s aan de start. Samen maken we kanker kansloos!

Team Pfizer zal voor de derde keer meefietsen aan de Tour de Rotterdam


Niet alleen is het een fantastisch georganiseerd evenement maar Pfizer sluit zich ook van harte aan bij het thema van dit jaar, ‘Samen maken we kanker kansloos!’. Het thema past ook uitstekend bij ons doel namelijk ‘Samen werken aan een gezonder Nederland'.

Susanne Hafkamp (Compliance Manager en een van de collega’s die 85 kilometer fietst): “Ik doe nu voor de 3e keer mee. Het is echt heel leuk om mee te doen. En tof om je samen met een groep collega’s in te zetten voor een goed doel.”


Nieuwe, innovatieve kankermedicijnen voor patiënten ontwikkelen


Gezondheid en welzijn. Dat is waar wij bij Pfizer voor leven. Dit doen we door onze innovatieve medicijnen, premium zelfzorgproducten en impactvolle samenwerkingen. En dit is meer dan ons werk. Het is onze passie. Of het nu gaat om individuele zorg, veel voorkomende of juist erg zeldzame ziektes. 

Paul Boeren (Commercial Lead, handbiker en een van de collega’s die 85 kilometer fietst): “Als onderneming vinden we het belangrijk om mee te doen. Pfizer werkt samen met academische ziekenhuizen in de ontwikkeling van innovatieve medicijnenproductie van inventieve medische producten. Dit jaar is kanker het thema en wij hebben een oncologische unit. Het ziektebeeld waarvoor de Tour dit jaar geld inzamelt, ligt ons na aan het hart.” En over de tocht; ”De tocht van vorig jaar was wel een natte boel. Voor mij in de handbike betekent dat waterhappen. Hopelijk is het dit jaar droog.”

Kanker remmen en levenskwaliteit verbeteren 

Kanker remmen, de prognose en de kwaliteit van leven verbeteren, totdat genezing mogelijk wordt. Onze robuuste pijplijn van potentieel nieuwe geneesmiddelen is de basis voor toekomstige, waardevolle behandelingen die het behandellandschap voor kanker zou kunnen veranderen. Marc Kaptein (arts, medisch directeur van Pfizer Nederland en een van de collega’s die 85 kilometer fietst): “Wij begrijpen de urgentie waar kankerpatiënten mee te maken hebben. Daarom werken onze wetenschappers, samen met specialisten over de hele wereld, er hard aan om veelbelovend onderzoek om te zetten naar belangrijke nieuwe, baanbrekende behandelingen voor een breed scala aan kankers. Hierbij streven we naar grensverleggende innovaties en hebben we een gezamenlijk doel, namelijk het leven van kankerpatiënten belangrijk verbeteren.”

Ons onderzoek richt zich niet alleen op veel voorkomende aandoeningen, zoals borst- en longkanker, maar ook op minder vaak voorkomende tumortypen, zoals gastro-intestinale stromatumoren (GIST, een type tumor dat voorkomt in het spijsverteringsstelsel) en neuro-endocriene tumoren van de alvleesklier (pancreasNET).

Onze pijplijn bevat middelen die aangrijpen op angiogenese van de tumor (bloedvatvorming), het immuunsysteem (waarbij het eigen afweersysteem wordt geactiveerd tegen de kanker), signaaltransductie (communicatie in de tumorcel) en tumorceldeling.
Zo werken wij aan manieren om kanker te remmen en de prognose en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, totdat genezing mogelijk wordt.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.