Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer licht ‘COVID-19 White House Meeting’ toe

Leestijd: 2 minuten

Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer van Pfizer, heeft samen met andere farmaceutische bedrijven deelgenomen aan een bijeenkomst in het Witte Huis om verschillende manieren om vaccins en geneesmiddelen te ontwikkelen voor COVID-19 (het recente coronavirus) te bespreken. Dit heeft Pfizer op 2 maart 2020 bekendgemaakt. 

Pfizer was verheugd deel uit te maken van de belangrijke vergadering die door de president was belegd, gezien de toonaangevende onderzoekexpertise, productiemogelijkheden en -capaciteit en regelgevende ervaring van het bedrijf om het virus te helpen bestrijden.

Pfizer heeft onlangs een voorlopige beoordeling voltooid van bepaalde antivirale verbindingen die eerder in ontwikkeling waren en die de replicatie (het proces waarin DNA verdubbeld wordt) van coronavirussen remden die vergelijkbaar waren met degene die COVID-19 veroorzaakten in gekweekte cellen.

Pfizer werkt samen met een derde partij om deze verbindingen volgens een versnelde tijdlijn te screenen en verwacht op dit moment de resultaten tegen eind maart terug te hebben.

Na voltooiing van deze screening, zou Pfizer in staat kunnen zijn om door te gaan met de ontwikkeling, afhankelijk van de resultaten.

Toxicologiestudies moeten dan worden afgerond voordat er klinische ontwikkeling plaatsvindt.

Maar als het lukt, hoopt Pfizer uiterlijk eind 2020 in de klinische onderzoeksfase te zijn.

“Bij Pfizer geloven we dat de beste manier om COVID-19 aan te pakken is om de middelen en kennis van de farmaceutische industrie samen te brengen om snel vaccins en behandelingen te ontwikkelen en te leveren”, zei Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer bij Pfizer.

"We zijn blij om onze expertise en middelen aan te bieden om de ontwikkeling en levering van mogelijke oplossingen te ondersteunen."