Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer neemt deel aan rondetafelgesprek tijdens wereldtop over vaccinatie

Leestijd: 3 minuten

De eerste wereldwijde vaccinatie topconferentie wordt op 12 september gehouden in Brussel. De top wordt georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Commissie. Tijdens de topconferentie neemt Nanette Cocero, namens Vaccines Europe, de coalitie van geneesmiddelenbedrijven die vaccins maken, deel aan een rondetafelgesprek.

Pfizer neemt deel aan ronde tafelgesprek tijdens wereldtop over vaccinatie | Pfizer Nederland

Het thema van het rondetafelgesprek is ‘de magie’ van wetenschap. Ruim een uur lang zal er gesproken en gediscussieerd worden over de manier waarop onderzoek, ontwikkeling en innovatie van vaccins versneld kan worden.

Cocero is in het dagelijks leven Global President van de divisie vaccinaties van Pfizer. Pfizer heeft niet alleen diverse vaccins in ontwikkeling maar produceert ook diverse vaccins, die in verschillende landen en ook in Nederland in het Rijksvaccinatieprogramma ingezet worden. Daarnaast zorgt Pfizer er in samenwerking met hulporganisaties zoals Gavi the Vaccine Alliance voor, dat ook mensen in lage inkomenslanden over vaccins kunnen beschikken door ze tegen een sterk gereduceerde prijs beschikbaar te stellen.

Vaccinatie hoog op de agenda

Naast Nanette Cocero doen vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de WHO, het vooraanstaande Franse Pasteur-instituut, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar vaccins, mee aan het ronde tafelgesprek. Ook zitten er vertegenwoordigers van internationale samenwerkingsverbanden op het gebied van klinisch onderzoek en ter voorbereiding op potentiele pandemieën aan tafel.

Het doel van de top is om het onderwerp vaccinatie hoog op de politieke en maatschappelijke agenda te krijgen en wereldwijd bewustzijn te creëren voor het feit dat vaccinatie na schoon drinkwater de meest succesvolle gezondheidszorgmaatregel is. Jaarlijks worden er miljoenen mensenlevens door gered.

Gezamenlijke verklaring

Tijdens de top komen 4000 mensen samen van over de hele wereld, waaronder gezondheidsministers, politieke leiders, zorgprofessionals, wetenschappers, vertegenwoordigers van VN-organisaties, hulporganisaties, geneesmiddelenbedrijven en ziekenhuizen, bekende mensen en social media influencers die zich sterk maken voor vaccinatie.

De top is te volgen via de website van het evenement. Aan het einde zullen de deelnemers een gezamenlijke verklaring tekenen met een doel en acties die wereldwijd genomen moeten worden om vaccinatie overal hoog op de kaart te krijgen en de sterfte door ziekten die voorkomen had kunnen worden door inenting drastisch te verlagen.