Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer rondt overname van Seagen af

Pfizer positioneert zich door de overname nadrukkelijk als een toonaangevend oncologiebedrijf dat klaar staat om de volgende generatie baanbrekende behandelingen voor mensen met kanker te versnellen 

Om tegemoet te komen aan de zorgen van de Amerikaanse Federal Trade Commission, heeft Pfizer ervoor gekozen om in de VS de rechten van royalty's uit de verkoop van avelumab onherroepelijk te doneren aan de American Association for Cancer Research (AACR).
 

14 december 2023 – Pfizer heeft de succesvolle afronding aangekondigd van de overname van Seagen, een wereldwijd biotechnologiebedrijf dat transformatieve kankergeneesmiddelen ontdekt, ontwikkelt en beschikbaar maakt. Pfizer voltooide de overname van alle uitstaande gewone aandelen van Seagen voor $ 229 in contanten per aandeel, voor een totale ondernemingswaarde van ongeveer $ 43 miljard. 

"Dit is een geweldige dag voor Pfizer, en nog belangrijker, voor mensen met kanker, aangezien we de baanbrekende wetenschap en het toptalent van Seagen en Pfizer samenbrengen om een toonaangevende oncologieorganisatie te vormen", aldus Chris Boshoff, Chief Oncology Officer en Executive Vice President, Pfizer. 
"Gedreven door wetenschap en met een passie voor het verbeteren en verlengen van het leven van patiënten, zullen we samen met urgentie werken aan ons gemeenschappelijke doel om transformatieve kankermedicijnen te leveren en nieuwe hoop te brengen aan mensen die overal met kanker leven." 

"Kanker blijft een belangrijke doodsoorzaak en een op de drie mensen in de VS krijgt tijdens zijn leven de diagnose kanker. Met een van de grootste investeringen in de geschiedenis van Pfizer gaan we ‘all-in’ op kanker met als doel doorbraken te realiseren die het leven van mensen met kanker drastisch verbeteren", aldus Dr. Albert Bourla, voorzitter en Chief Executive Officer van Pfizer. "Met Seagens eigen, toonaangevende Antibody-Drug Conjugate (ADC)-technologie, samen met de schaal en kracht van de capaciteiten en expertise van Pfizer, zijn we klaar om het paradigma van de kankerbehandeling te veranderen. Wij geloven dat oncologie een belangrijke groeimotor zal zijn voor Pfizer en een zinvolle bijdrage zal leveren aan het bereiken van onze financiële doelstellingen op korte en lange termijn." 
 

Pfizer neemt Seagen over

Seagen is een wereldleider op het gebied van ADC-technologie, een transformatieve modaliteit die in opkomst is als een krachtig hulpmiddel voor een breed scala aan kankers die zijn ontworpen om bij voorkeur kankercellen te doden en off-target toxiciteiten te beperken. Met de toevoeging van vier in-line geneesmiddelen van Seagen, omvat Pfizers toonaangevende oncologieportfolio nu meer dan 25 goedgekeurde geneesmiddelen en biosimilars voor meer dan 40 indicaties, waaronder negen geneesmiddelen die ofwel blockbuster zijn of het potentieel hebben om ‘blockbuster’ te worden. 

Met de toevoeging van Seagen is de oncologiepijplijn van Pfizer in omvang verdubbeld met 60 programma's die meerdere modaliteiten omvatten, waaronder ADC's, kleine moleculen, bi-specifieke geneesmiddelen en andere immunotherapieën. In de toekomst zal Pfizer gebruik maken van zijn toonaangevende capaciteiten op het gebied van eiwittechnologie en medicinale chemie om de ADC-technologie van Seagen te bevorderen en potentiële nieuwe combinaties en biologische geneesmiddelen van de volgende generatie te ontsluiten. 


Zoals eerder bekendgemaakt, heeft Pfizer om de zorgen van de Amerikaanse Federal Trade Commission weg te nemen, ervoor gekozen om de rechten van royalty's uit de verkoop van avelumab in de VS onherroepelijk te doneren aan de American Association for Cancer Research (AACR). Deze onbeperkte donatie zal AACR ondersteunen in haar missie om kanker te voorkomen en te genezen door middel van onderzoek, onderwijs, communicatie, samenwerking, wetenschapsbeleid en financiering voor kankeronderzoek.
 

Pfizer Oncologie 

Bij Pfizer Oncologie staan we in de voorhoede van een nieuw tijdperk in de kankerzorg. Ons toonaangevende portfolio en uitgebreide pijplijn omvat baanbrekende werkingsmechanismen om kanker vanuit meerdere invalshoeken aan te vallen, waaronder antilichaam-geneesmiddelconjugaten (ADC's), kleine moleculen, bispecifieke geneesmiddelen en andere immunotherapieën. 

We richten ons op het leveren van transformatieve therapieën voor enkele van 's werelds meest voorkomende vormen van kanker, waaronder borstkanker, urogenitale kanker en hematologische maligniteiten, evenals melanoom, gastro-intestinale, gynaecologische en thoracale kankers, waaronder longkanker. Gedreven door de wetenschap zetten we ons in voor het versnellen van doorbraken om het leven van patiënten te verlengen en te verbeteren.

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.