Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer schetst ‘Vijf-Punten Plan’ om COVID-19 te bestrijden

Voorzitter van de raad van bestuur en CEO Albert Bourla roept de biofarmaceutische industrie op om samen te werken aan de bestrijding van de wereldwijde pandemie.

16 maart 2020 - Pfizer heeft een vijfpuntenplan uitgebracht waarin de biofarmaceutische industrie wordt opgeroepen om zich aan te sluiten en zich te verbinden tot een ongekende samenwerking om COVID-19 te bestrijden.  Dit is vrijdag 13 maart 2020 bekendgemaakt.

Dr. Albert Bourla, Voorzitter en CEO van Pfizer, legde de volgende verklaring af:

"In deze verontrustende tijd is Pfizer vastbesloten om alles te doen wat we kunnen om te reageren op de COVID-19 pandemie. Veel bedrijven, waaronder Pfizer, werken aan de ontwikkeling van antivirale therapieën om geïnfecteerde patiënten te helpen bij de bestrijding van dit opkomende virus en aan nieuwe vaccins om besmetting te voorkomen en de verdere verspreiding van deze ziekte te stoppen. Pfizer werkt aan het bevorderen van onze eigen potentiële antivirale therapieën en werkt samen met BioNTech aan een potentieel mRNA coronavirusvaccin. We zijn toegewijd om in de hele sector als één team te werken en om onze wetenschappelijke expertise, technische vaardigheden en productiecapaciteiten in te zetten om deze evoluerende crisis te bestrijden".   
 

Pfizer doet vijf beloften die wetenschappers zullen helpen sneller therapieën en vaccins te ontwikkelen om de mensheid te beschermen tegen deze escalerende pandemie en om de industrie voor te bereiden op een betere reactie op toekomstige wereldwijde gezondheidscrises.

  1. Het delen van instrumenten/hulpmiddelen en inzichten: Omdat er nog maar weinig bekend is over dit virus, werken velen aan de ontwikkeling van celtests, virale screening, serologische tests en translationele modellen om potentiële therapieën en vaccins te testen. Pfizer verbindt zich ertoe om de vitale ‘tools’ die we ontwikkelen op een open source platform beschikbaar te maken voor de bredere wetenschappelijke gemeenschap en om de verkregen gegevens en inzichten in real time te delen met andere bedrijven om zo behandelingen en vaccins snel voor patiënten beschikbaar te krijgen. 

  2. Samenbrengen van onze mensen: Mensen zijn ons meest waardevolle kapitaal. Pfizer heeft een ‘SWAT-team’ van onze toonaangevende virologen, biologen, chemici, clinici, epidemiologen, vaccindeskundigen, farmaceutische wetenschappers en andere belangrijke deskundigen in het leven geroepen om zich uitsluitend te richten op de aanpak van deze pandemie. Dit team past hun passie, toewijding en expertise toe op één enkele focus, namelijk om het ontdekkings- en ontwikkelingsproces te versnellen en zo snel mogelijk therapieën en vaccins aan patiënten te leveren. 

  3. Het toepassen van onze expertise op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling: Veel kleinere biotechbedrijven screenen verbindingen of bestaande therapieën op activiteit tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt, maar sommigen missen de ervaring van het late stadium van de ontwikkeling en het navigeren door de complexe regelgevingssystemen. Pfizer spant zich in om onze expertise op het gebied van klinische ontwikkeling en regelgevende expertise te delen om de meest veelbelovende kandidaten die deze bedrijven naar voren brengen te ondersteunen.

  4. Het aanbieden van onze productiecapaciteiten: Als een therapie of vaccin eenmaal is goedgekeurd, moet het snel worden opgeschaald en wereldwijd worden ingezet om een einde te maken aan deze pandemie.  Als een van de grootste fabrikanten van vaccins en therapieën is Pfizer vastbesloten om alle overtollige productiecapaciteit te gebruiken en de productie mogelijk te verschuiven om anderen te helpen deze levensreddende doorbraken zo snel mogelijk in handen van de patiënten te krijgen.

  5. Verbetering van de toekomstige snelle respons: Tot slot, om toekomstige wereldwijde gezondheidsbedreigingen aan te pakken, richt Pfizer zich tot overheidsinstanties zoals het (Amerikaanse) NIH, het NIAID en het CDC om een sector-overstijgend team van wetenschappers, clinici en technici op te bouwen dat in staat is om onmiddellijk in actie te komen wanneer toekomstige epidemieën de kop opsteken. 

"De laatste jaren heeft de biofarmaceutische industrie enkele van de meest impactvolle medische doorbraken die de maatschappij kent voortgebracht, van therapieën voor HIV en kanker die miljoenen levens hebben verlengd tot nieuwe gentherapieën die mogelijk genezende resultaten laten zien voor enkele van de meest verwoestende zeldzame ziekten," aldus Albert Bourla. "Pfizer roept alle leden van het innovatie-ecosysteem op - van grote farmaceutische bedrijven tot de kleinste biotechbedrijven, van overheidsinstellingen tot academische instellingen - om samen te werken bij het aanpakken van deze ernstige crisis. Met onze gezamenlijke inspanningen weten we dat er geen gezondheidsuitdaging is die we niet kunnen overwinnen".

 

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.