Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer sluit zich aan bij Green Deal Duurzame Zorg

De algemeen directeur van Pfizer Nederland, Enver Erkan, heeft onlangs zijn handtekening gezet onder de Green Deal Duurzame Zorg. Pfizer heeft zich daarmee aangesloten bij deze beweging van zorgpartijen die zich onder hoede van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inzet voor het verduurzamen van de zorgsector.

Iedere partner van de Green Deal Duurzame Zorg stelt zijn eigen doelstellingen op die zijn gebaseerd op de vier pijlers van de green deal. Dat zijn het terugdringen van CO2-uitstoot, meer circulair werken, minder medicijnresten in het water en een gezondheidsbevorderende omgeving.

Video

In een video legt Jan Karel van Eijnatten, een van de leden van de werkgroep bij Pfizer Nederland, uit waarom Pfizer zich heeft aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg. ’’Pfizer werkt iedere dag aan doorbraken die de levens van patiënten veranderen. Dat zijn niet alleen nieuwe geneesmiddelen maar ook projecten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder Nederland.’’

 

Bij een gezonder Nederland hoort volgens hem ook aandacht voor het milieu en de wereld om ons heen. ’’Onze focus gaat hierbij uit naar het beperken van klimaateffecten, het behoud van de hulpbronnen en het verminderen van het afval dat voorkomt uit onze activiteiten.’’

Pfizer heeft een Green Team gevormd dat zich op allerlei manieren inzet voor het verduurzamen van haar eigen bedrijfsactiviteiten en de zorgsector in het algemeen.

De afgelopen jaren is er al veel gebeurd, vertelt Jan Karel van Eijnatten. ’’Een mooi actueel voorbeeld is het recyclen van de speciale transportdozen waarin het coronavaccin van Pfizer en BioNTech wordt vervoerd.’’ Tachtig procent van deze dozen worden naar afloop naar Pfizer teruggestuurd, daar waar nodig opgeknapt en hergebruikt.
 

‘In een gezonde, duurzame omgeving zijn we allemaal op ons best’

Samen met de Vereniging Innovatieve geneesmiddelen zet het Pfizer Green Team zich daarnaast in voor diverse duurzaamheidsinitiatieven die branchebreed worden ingezet.

Tenslotte werkt het Pfizer Green Team aan bewustwording voor het milieu onder de eigen Pfizercollega’s. Door medewerkers bijvoorbeeld wekelijks duurzaamheidstips te sturen en hen een inzamelingstas aan te bieden waarin ze oude, overgebleven geneesmiddelen kunnen verzamelen om deze terug te brengen naar de apotheek of milieustraat.

’’Pfizer is zich bewust van de ingrijpende maatschappelijke - en gezondheidsgevolgen die milieuvraagstukken met zich meebrengen’’, benadrukt Jan Karel van Eijnatten. ’’En hier handelen we ook naar. Want in een gezonde, duurzame omgeving zijn we immers allemaal op ons best!’’

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.