Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Pfizer stopt onderzoek neurowetenschappen

10 januari 2018

Pfizer heeft bekendgemaakt om haar onderzoeksprogramma’s gericht op de ziekte van Alzheimer en Parkinson, te stoppen.

Pfizer heeft bekendgemaakt om haar onderzoeksprogramma’s gericht op de ziekte van Alzheimer en Parkinson, te stoppen. Daarentegen gaat Pfizer juist investeren in een fonds dat bedoeld is voor biotechbedrijven die nieuw neurowetenschappelijk onderzoek willen starten.

Neurowetenschappelijk onderzoek is extreem ingewikkeld en riskant

De afgelopen tientallen jaren heeft Pfizer veel in onderzoekprogramma’s naar de ziekte van Alzheimer en Parkinson geïnvesteerd. Helaas zonder gewenst resultaat. Neurowetenschappelijk onderzoek is extreem ingewikkeld en riskant. Pfizer, andere geneesmiddelbedrijven en overheden/academische centra hebben voor alzheimer tussen 2002 en 2012 244 moleculen onderzocht en dit heeft uiteindelijk maar tot één medicijn geleid.1 Voor Pfizer is en blijft het neurowetenschappelijke onderzoeksveld belangrijk.

Daarom gaat Pfizer in de komende maanden een speciaal neurowetenschappelijk ondernemingsfonds creëren om onderzoek op dit gebied te blijven ondersteunen. Dit zal hopelijk leiden tot nieuwe doorbraken.

Pfizer wil daarmee blijven bijdragen aan de bevordering van onderzoek omdat er grote behoefte bestaat aan meer kennis en geneesmiddelen voor parkinson en alzheimer binnen de patiëntengemeenschap.

Meer informatie over het fonds verschijnt binnenkort. Lopende onderzoeken worden geëvalueerd en waar mogelijk elders ondergebracht. Het vrijgekomen onderzoeksgeld door het stoppen van de programma’s gaat nu naar onderzoek naar andere ziekten waar patiënten ook grote behoefte hebben aan geneesmiddelen, te weten kanker, vaccins, auto-immuun ziektes, cardiovasculaire/metabole ziekten en zeldzame ziekten.

Het moeilijke besluit om de interne ontwikkelingsprogramma’s te stoppen, werd genomen na een diepgaande evaluatie van Research & Development-pijplijn. Pfizer evalueert voortdurend de eigen bedrijfsstrategieën en -doelen om ervoor te zorgen dat het in de beste positie blijft om wetenschappelijke ontdekkingen en ontwikkelingen te ondersteunen.

Het besluit om de onderzoeksprogramma’s te staken, leidt tot het verdwijnen van 300 banen bij onderzoekscentra in Cambridge, Andover en Groton in de Verenigde Staten. Pfizer heeft wereldwijd in totaal ruim 91.000 werknemers.

Pfizer wil blijven bijdragen aan de bevordering van onderzoek via de creatie van een speciaal neurowetenschappelijk ondernemingsfonds

Pagina beoordelen Like Dislike
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.